Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul kar yağışına hazır mı, İBB hangi önlemleri aldı?

İstanbul’da hakim olan soğuk hava ve sıcaklığın sıfır dereceye yaklaşmasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için bugün (31 Ocak) ve bu haftayı etkisi altına alacak karla karışık yağmur beklediğini duyurdu. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) beklenen yağış için hangi önlemleri aldı?

İBB’ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) gelen bilgiler şöyle:

Beklenen kar ve karla karışık yağmur için İBB, 9 bin 649 personel ve 2 bin 275 araç-iş makinesi ile sahada olacak. Kar küreme ve tuzlama ekipleri, İstanbul’da 4 bin 23 kilometrelik sorumlu yol ağında, 598 müdahale noktasında hazır bekletiletilecek ve gerekli hallerde müdahale çalışmalarını yürütecek.

377 kritik noktaya kutu tuz bırakıldı. İstanbul genelinde 60 noktada kurulan BEUS’tan (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) gelen mesajlar doğrultusunda ekipler çalışmalarını sürdürecek. Ekiplerin takibi ve yönlendirilmesi araç takip sistemi üzerinden sağlanacak.

Ana arter ve çevre yollarında 69 adet çekici, kurtarıcı ve hino vinçler araç kar yağışı durumuna göre hazır bekletiliyor. Olası trafik kazaları ve yolda kalmalara ekipler tarafından hızlı müdahale edilecek.

Kapanan yollara ve trafik kazalarına hızlı müdahaleye yönelik 31 kritik noktada bariyer açılması için hazırlıklar yapıldı.

Muhtarların kontrolüne verilen 168 adet küreme aparatlı traktör ile köy yollarının açık tutulması sağlanacak.

Sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar zabıta ekipleri tarafından toplanıp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evsizler için hazırlanan İBB tesislerinde ve anlaşmalı otellerde misafir ediliyor. Halihazırda 595 erkek, 102 kadın olmak üzere 697 evsiz vatandaş (erkekler Esenyurt, kadınlar Kayışdağı İBB tesislerinde, ayrıca aileler ve erkekler Fatih ve Bağcılar’da bulunan anlaşmalı üç otelde) buralarda kalıyor.

Yoğun kar yağışlarında mobil büfeler ile hastanelerin acil servisleri, iskeleler ve yollarda trafikte bekleyen sürücülere sıcak içecek, çorba ve su servisi yapacak; kritik noktalarda konuşlandırılacak mobil tuvaletler ile vatandaşlara hizmet verilecek.

Öte yandan AKOM’da bu akşam saat 22.30’da da kar yağışı ile ilgili bir olumsuzluk yaşanmaması için tatbikat yapılacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.