Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emekli maaşı bağlanması için Osman Baydemir’den yaşadığını ispatlaması isteniyor

Diyarbakır’da iki dönem belediye başkanlığı yapan Osman Baydemir’den emekli maaşının bağlanması için yaşadığını ispat etmesinin istendiği ortaya çıktı.

İki dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve bir dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilliği yapan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Osman Baydemir’den, emekli maaşının bağlanması için yaşadığını ispat etmesinin istendiği ortaya çıktı.

Emekliliği kazandı ama iki yıldır maaş bağlanmıyor

Osman Baydemir, yaklaşık iki yıl önce milletvekilliğinden emekli olma hakkı elde etti. Avukatları tarafından yapılan işlemlerde, bu hakkı kazanmasına rağmen emekli aylığı bağlanmadığı ortaya çıktı.

Baydemir’in avukatlarının hem sağlık raporunu hem de yaşadığına dair yurt dışındaki resmi kurumlardan aldıkları belgeleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na sundukları ancak bir sonuç elde edemedikleri belirtildi.

Konu ile ilgili Baydemir’in yakın çevresine, halkın bu kadar sorunu varken bu konu ile gündeme gelmek istemediğini söylediği öğrenildi.

Baydemir için kırmızı bülten talepnamesi hazırlanmıştı

Baydemir için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 17 Eylül 2020’de kırmızı bülten çıkarılması için talepname hazırlanmıştı. Kırmızı bülten formu ve iade talepnamesinde Baydemir’in İngiltere’de yaşadığı değerlendirilmişti.

Baydemir’in hakkında kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle, 18 Nisan 2018’de milletvekilliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düşürülmüştü. Vekilliği düşürülmeden yurt dışına çıkan Baydemir, vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili, “Hayırlı olsun. Temsil etmiş olduğum halkın özgürlüğüne, onurlu bir barışa kavuşmasına katkı sunmaya çalıştım. Biz her fırsatta ‘Özgürlük, eşitlik için bedel ödenmesi gerekiyorsa, halkımız yerine biz bedel ödemeye hazırız’ demiştik ve bunun için mücadele vermiştik. Demek ki faşizmi rahatsız etmişiz ve bundan dolayı da milletin bize verdiği bir yetki bugün gasp edildi” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.