Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adıyaman-Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın: “300 binadan 280’i yıkıldı, kalan 20 binanın 10’u ağır hasarlı, bir mahalleye hâlâ ulaşılamadı”

Depremin vurduğu Adıyaman Yaylakonak’ta enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Medyascope’a konuşan Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın, “300 binadan 280’i yıkıldı, kalan 20 binanın 10’u ağır hasarlı” dedi ve bir mahalleye hâlâ ulaşılamadığını söyledi. 

Adıyaman’da, deprem hayatı durma noktasına getirdi. Şehir merkezinde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, köylere ve şehir merkezinin dışına hâlâ ulaşılabilmiş değil. Adıyaman-Yaylakonak da bu yerlerden bir tanesi. Yaylakonak Belediye Başkanı Abuzer Aydın, beldedeki arama-kurtarma çalışmaları ile ilgili konuştu. 

AFAD’tan herhangi bir yetkilinin gelmediğini ve vatandaşların hep beraber enkaz kaldırdığını dile getiren Aydın şöyle dedi: 

“Depremin altıncı gününde çok zor süreçler geçiriyoruz. Maalesef, devletimizin yetkili kurumlarından herhangi biri gelmedi. Türkiye’nin çeşitli illerinden bize yardımlar geliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk gününde 12 kişilik arama-kurtarma ekibini bizlere gönderdi, cenazelerimizi biz burada beraber çıkarttık.” 

“En acil ihtiyacımız, çadır, temizlik malzemesi, kuru gıda ve hayvan yemi

Bir mahalleye hâlâ ulaşım sağlanamadığını belirten Aydın, “En acil ihtiyacımız, çadır, temizlik malzemesi, kuru gıda ve hayvan yemi. Bir sürü hayvan telef oldu ama hayatta kalanlar da var” diye konuştu.

Yaylakonak’taki yapıların durumu ile ilgili “300 binadan 280’i yıkıldı, kalan 20 binanın 10’u ağır hasarlı” diyen Aydın, “10 tanesi oturabilir durumda, geriye kalanların hepsi yerle bir. 70’ten fazla can kaybımız var. Tuvalet ihtiyacımız en acil ihtiyaç, salgın tehlikesinden korkuyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.