Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fatih Altaylı’dan Diyanet’e “Kasımpaşa” yanıtı

Diyanet İşleri Başkanlığı, “deprem bölgesinden evlat edinilecek çocuklarla evlenilebileceği” fetvasını sert bir dille eleştiren gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. Fatih Altaylı ise Diyanet’e Kasımpaşa Spor Kulübü’nün logosunu paylaşarak yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde deprem bölgesindeki çocukların evlat edinilmesi ile ilgili bir soruya “Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz” yanıtını vermesi tartışma yarattı.

Gazeteci Fatih Altaylı, “Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da Diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk’ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin” sözleriyle Diyanet’e tepki gösterdi.

Diyanet ise Altaylı’nın bu sözleri üzerine suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, “Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi, Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

Suç duyurusunun ardından Fatih Altaylı’nın tepkisi gecikmedi.

Altaylı, “Diyanet İşleri Başkanlığı gibi Atatürk yadigarı bir kurumu kirletenler beni mahkemeye vermiş. Kendilerine yanıtımdır” diyerek Kasımpaşa Spor Kulübü’nün logosunu paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.