Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope deprem bölgesinde | Ayşegül Karagöz Adıyaman’dan bildiriyor: Besni’de depremden sağ kurtulan vatandaşlar yol kenarında yaşıyor

Adıyaman’ın Besni ilçesinde depremden kurtulan vatandaşlardan bazıları yol kenarında kendi imkânlarıyla kurdukları naylon çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

“Bize çadır versinler, yardım etsinler”

Perişan durumda olduklarını anlatan Esen Kartal, “Çoluk çocuk burada perişanız. Naylonların içerisinde kalıyoruz. Hep hasta oldular. Nereyi arıyorsak, çadır kent kurulacak diyorlar. Bir şey yok. Odunumuz, düzgün yiyecek içeceğimiz yok. Bir sürü insan burada kalıyoruz var. Çocukların burunları akıyor, kirden görünmüyor, banyo yapamıyoruz. Işığımız yok, karanlıktayız, hasta olduk. Bize çadır versinler, yardım etsinler. Burada nerden baksak 11 çadır var. Her çadırda 12 kişi” dedi.

“Depremde ölmedik burada soğuktan öleceğiz

Naylon çadırlarda soğukta çok üşüdüklerini anlatan Gürcü Kartal ise, “Yıkık çadırda altı çocuk oturuyor. Akşam çadır yıkıldı, çocuğun birini doktora götürdük. Biz depremden ölmediysek de burada soğuktan öleceğiz. Açlık yine tamam da çadırlarımız yok. Yine yemek getiriyorlar ama çadırlarımız yok. İnsanlıktan da çıktık, hepsinden de çıktık. Canımızı aldık buraya kaçtık. Buradan da bir yere gidemiyoruz. Bize ya bir ev versinler ya da çadır versinler. Altı çocuk burada ölsün mü?” diye konuştu.

“Yaşadığımız yere gelin bakın insan yaşar mı?”

Yol kenarında yaşayan, başka bir yurttaş ise, “Bize ya çadır ya da kiralık ev versinler. Çocuklarımıza banyo bile yaptıramıyourz. Su getiremiyoruz, dereden alıyoruz” dedi. 15 gündür yol kenarında yaşadığını belirten bir ise yurttaş, “Şu yaşadığımız yere gelin bakın. Girin bakın insan yaşar mı? Ama biz yaşıyoruz, mecburuz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.