Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope deprem bölgesinde | Ayşegül Karagöz Adıyaman’dan bildiriyor: Depremde kopan kaya nedeniyle evlerine giremiyorlar

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ili vurdu. Adıyaman da depremde en çok zarar gören illerden biri. Besni ilçesine bağlı Taşlıyazı Köyü’nde yaşayan Denizhan ailesi depremin ardından kopan kaya nedeniyle evlerine giremiyor.

“Can güvenliğimiz yok”

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından yedi çocuğunun da kendisinin yayına sığındığını ve depremde kopan kaya nedeniyle evlerine giremediklerini anlatan Ali Denizhan, can güvenliklerinin olmadığını söylüyor:

“Bu kaya tarihi bir kayaydı. Çok yüksekti, minareden daha yüksekti. Kökünden koptu, üstünden değil. Depremde yıkıldı ve yan yattı. Bu evde benim can tehlikem var. Yedi tane çocuğum var, hepsi dışarıdan geldi. Kimi Besni’den kimi Antep’ten kimisi de Adıyaman’dan geldi, hepsi mağdur. Çocukların hepsi yanımdalar, can güvenliğimiz yok. Bu kayanın devlet tarafından bir an önce kırılıp kaldırılmasını arz ediyorum. Kaya ufak değil, yan yatarsa o da yatar, biz de yatarız.”

“Devletten ve AFAD’tan bunun kırılıp kaldırılmasını istiyorum”

Kayanın evlerinin üzerine yıkılmasından korktuklarını anlatan Denizhan, şunları söylüyor:

“Kaya depremle bir yıkıldı. Korkumdan evden çıkıp koşamadım. Evimde hasar var. Çatlak var ama dökük yok. Duvarlarında çatlak var. Devletten ve AFAD’tan bunun kırılıp kaldırılmasını istiyorum. Bu kayanın kaldırılmasını istiyorum. Çünkü can güvenliğim yok. Yedi çocuğumun altı tanesi yanımda oturuyor. Depremden dolayı hep bana geldiler. Evde oturmuyoruz, çadırda kalıyoruz.

“Kayanın bir parçası düşse evi de yok eder bizi de yok eder”

Hasar tespiti için köylerine gelen ekiplere kayanın depremde koptuğunu söylediklerini belirten Denizhan, “Hasar tespiti için dolaşan insanlara söyledik. Onlar fotoğrafını çekti, ‘biz atarız’ dediler. Bize de ‘AFAD Genel Müdürlüğü’ne gidin müracaat edin’ dediler. Evimizde hasar varsa da biz bu hasara razıyız. Sadece kayanın kalkmasını istiyoruz. Kayanın bir parçası düşse evi de yok eder, bizi de yok eder. Bu yüzden mağduruz” dedi.

Denizhan ve ailesi, sabaha kadar nöbet tuttuklarını ve çadırda kaldıklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.