Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Baskının yeni bahanesi: Özgürce kanaat oluşumunu engellemek

Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Halk TV, Tele 1 ve FOX TV’ye deprem yayınları nedeniyle verdiği yayın durdurma ve para cezalarını ele aldı.

Murat Yetkin, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

“Erdoğan, AK Parti’nin seçim kampanyasını devletin -başta hangi hükümet olursa olsun- zaten yapmak zorunda olduğu ve yapacağı deprem sonrası onarım ve yeniden inşa faaliyeti üzerine inşa etmek isterken çatlak ses çıksın istemiyor. Yeni slogan ‘Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz’ olacakmış. Ama zaten Türkiye’yi sizler kendi yakınınızda tuttuğunuz ve bir iktidar değişikliğinde size anında sırtını dönecek müteahhitlerle birlikte inşa etmiyor muydunuz son 20 yıldır?

İmar aflarıyla taçlanan rüşvet-siyaset ağının bazı acı sonuçlarına bakmak için bugün BirGün gazetesinde Timur Soykan’ın yazdıklarına göz atmak dahi yeterli. Bunları yayınlayınca aslında özgürce kanaat oluşturulmasına katkı veriliyor; halkın haber alma hakkı, engellemeye çalışsanız da vardır.

Ama bu sadece deprem için geçerli değil. Deprem vurmadan önce de TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları dışında enflasyon tahminleri yayınlanmasını bahane ederek çıkarılan, iktidarın lisanıyla ‘dezenformasyon, ya da kamuoyunda tutan şekliyle ‘sansür’ yasasını hatırlayın. Siz ifade ve basın özgürlüğünü yasaklarla kısıtlamaya çalıştıkça aslında özgürce kanaat oluşturmayı engelleyen taraf oluyorsunuz.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.