Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin üzerinden 20 gün geçti. Can kaybı 44 bini aştı. Enkaz kaldırma ve yardım çalışmaları devam ediyor.
Medyascope muhabirleri ilk günden itibaren deprem bölgesindeki gelişmeleri aktarmaya devam ediyor.
Muhabirlerimiz Edanur Tanış Hatay’daki, Ayşegül Karagöz Adıyaman’daki, Ferit Aslan ise Diyarbakır’daki son durumu anlatıyor.
OHAL ilan edilen deprem bölgesindeki tartışmalardan biri de yeniden inşa sürecinin nasıl yapılacağı ve enkaz kaldırma ihalelerinin kime verileceği. Bu konuda şu ana kadar atılan adımları ve sürecin normal şartlarda nasıl ilerlemesi gerektiğini gazeteci Çiğdem Toker ile konuştuk.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Depremlerin ardından yaşanan yıkım siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Seçimlerin ne zaman yapılacağı tekrar belirsiz hale gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi söylemi muhalefetin adaylığı konusuna yeni bir boyut kazandırdı. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu ile bu tartışmaları değerlendirdik.