Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (322): Deprem bölgesinden mesleki gerçekler ve toplumsal gözlemler

Deprem mühendisliği üzerine çalışan ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) geliştirilen hasar tespit yöntemi ekibinin içinde yer alan Dr. Uğur Demir, bölgeye yaptıkları ilk ziyaretin ardından bir uzman olarak gözlemlerini aktarıyor ve felakete dönüşen afetin toplumsal boyutlarını ele alıyor. Ağır hasar alan ve ayakta kalabilen çeşitli binaların hasar tespitlerini yapan komisyonun çalışmalarından, veriye ve hukuki çerçeveye dayalı toplumsal kesitler aktardığımız Şehir Hepimizin programının bu haftaki bölümünde, Prof. Dr. İpek Akpınar ve Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu’nun katılımıyla ve ekranda paylaştığımız görsellerle konuğumuzun tecrübelerini paylaşıyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.