Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu nerede, ne yapıyor?

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Mart’tan bu yana basın karşısına çıkmıyor. Medyascope, İmamoğlu’nun ne yaptığını sizin için araştırdı.

Millet İttifakı’nda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan kalkmasıyla başlayan kriz, 6 Mart’ta Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “icrada etkili pozisyonda cumhurbaşkanı yardımcısı” olması formülüyle aşıldı.

İmamoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’ndeki konuşmasının ardından İstanbul’a döndü.

Medyascope’a konuşan bir İBB yetkilisi, İmamoğlu’nun “Millet İttifakı’nın icracı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı” sıfatıyla kampanyada yer alıp almayacağına ilişkin soruya “Detaylar henüz belli değil” yanıtını verdi. 

İBB, Millet İttifakı’nın 2 Mart’taki toplantısından önce Deprem Seferberlik Planı’nı açıklamıştı. İmamoğlu, 6 Mart’taki Millet İttifakı toplantısının ardından İstanbul’a döndü ve İstanbul depremi için çalışmalarına devam etti.

İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Hatay’da görevlendirilen İBB’nin bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Metro hatlarının durumu hakkında bilgi aldı

İmamoğlu, dün (7 Mart) ise İstanbul’daki metro hatlarının son durumu hakkında bilgilendirildi.   

İBB, 2023’ün başında M7 Mahmutbey-Mecidiyeköy-Yıldız Metrosu’nun Mecidiyeköy-Yıldız kısmını ve hemen ardından CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi genel başkanlarının katıldığı törenle Dudullu-Bostancı hattını açmıştı.

Deprem Seferberlik Planı açıklandığında ise İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatlarının olası İstanbul depreminin ardından lojistik için önemli bir yer tutacağını söylemişti.

İmamoğlu, yarın 11.00’de basının karşısına çıkacak

İmamoğlu, yarın (9 Mart) saat 11.00’de basına açık bir programa katılacak. Programda, İETT’de taşeron olarak çalışan 545 personelin kadroya geçişi yapılacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.