Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber | Nevroz’da kutlama yapılamayacak, depremde yaşamını yitirenler anılacak: Davul-zurna olmayacak, halay çekilmeyecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde düzenlenecek Nevroz etkinliklerinde bu yıl kutlama yapılmayacak, depremlerde yaşamını yitirenler anılacak. Medyascope‘a konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, Nevroz programlarına davul-zurna olmayacağını, halay çekilmeyeceğini söyledi. Etkinliklerde sahneye çıkacak sanatçılar ve dengbejler ise ağıtlar söyleyecek.

Bazı yerlerde sahne kurulmayacak

Nevroz programının 15 Mart’ta Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde başlayacağını belirten HDP Merkezi Örgütlenme Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, “Bazı yerlerdeki programlarda sahne kurulmayacak. 17 Mart’ta HDP ve bileşenlerinin bütün eş genel başkanları ve yöneticileri, milletvekilleri deprem bölgelerinde olacak. Nevroz’un depremlerde yaşamını yitirenlere adandığına ve onların programlarda anılacağına dair mesajlar verilecek” dedi.

Diyarbakır ve İstanbul’da Nevroz resepsiyonları yapılacak

Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir ile bölgedeki bazı il ve ilçelerde Nevroz programları olacağını ve buralarda da depremlerde yaşamını yitirenlerin anılacağını söyleyen Gündüz, “Programların yapıldığı alana bu yıl deprem ve yas nedeniyle davul zurna alınmayacak, halaylar çekilmeyecek. Sahnelere yas nedeniyle siyah pankart asılacak. 10 ve 11 Mart tarihlerinde Diyarbakır ve İstanbul’da Nevroz resepsiyonları yapılacak ve bu resepsiyonlarda da yine depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımız anılacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.