Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir ikilisinden tarihi başarı: Türkiye, üst üste üçüncü kez 3 bant bilardoda dünya şampiyonu

Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir’den oluşan Türkiye Milli Takımı, Milli Takımlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda İsveç’i mağlup ederek üst üste üçüncü kez şampiyon oldu. 

Türkiye, 3 bant bilardoda üst üste üçüncü kez dünya şampiyonu

Milli Takımlar Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda heyecan Almanya’da yaşandı. Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir’den oluşan Türkiye Milli Takımı, Viersen kentindeki organizasyonda tarihi bir başarıya imza attı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Japonya’yı yenip, Yunanistan ile berabere kalan Türkiye Milli Takımı, çeyrek finalde bir kez daha komşu ülke Yunanistan ile kozlarını paylaştı. Yunanistan’ı mağlup etmeyi başaran Türkiye, yarı finalde ise Hollanda ile karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan müsabakaların ardından Semih Saygıner, Dick Jaspers’i 40-30, Tayfun Taşdemir ise Jean Paul De Bruijn’ni 40-39 mağlup etti.

İspanya’yı yarı finalde saf dışı bırakan İsveç, finalde Türkiye’nin rakibi oldu. Semih Saygıner, Torbjörn Blomdahl ile yaptığı karşılaşmayı 40-29 kazandı. Tayfun Taşdemir de Michael Nilsson’ı yine aynı skorla 40-29 mağlup ederek Türkiye’yi mutlu sona taşıdı. Saygıner ve Taşdemir’den oluşan takımımız üst üste üçüncü, toplamda ise yedinci kez mutlu sona ulaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.