Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılıyor. Subaşı, yarın (16 Mart) CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nde aday adaylığını açıklayacak.

Genel seçimler için milletvekilleri aday adaylığı süreci başladı.

14 Mayıs’taki seçimler öncesi İBB Meclisi’nde de istifalar sürüyor.

Okuyun: Medyascope özel haber | Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi milletvekili aday adayı olmak için İBB’deki görevlerinden istifa etti, İYİ Partili Taylan Yıldız ve Ali Kıdık da istifa edecek

Millet İttifakı’nın icracı cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yakın çalışma arkadaşı olan CHP İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılıyor.

Subaşı, aday adaylığını yarın (16 Mart), CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nde açıklayacak.

Aday adaylığını sosyal medya hesabından duyuran Subaşı, “Bir değişim başlamalı” sloganını kullandı.

Subaşı, İstanbul 3. bölgeden milletvekili aday adayı olacak.

Doğan Subaşı kimdir? 

Doğan Subaşı, Balıkesir’in Susurluk ilçesinde 1966’da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Susurluk’ta, liseyi İstanbul’da okudu. 1988’de Kara Harp Okulu (KHO) İşletme Bölümü’nden, 1994’te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

1996’dan itibaren havayolu, turizm ve taşımacılık şirketlerinde çeşitli pozisyonlarda çalıştı. Doğu Avrupa ülkelerinde yönetici ve yatırım danışmanı olarak görev yaptı. 2000’den bu yana serbest avukatlık yapan Subaşı, BirGün, Cumhuriyet ve Yurt gazetelerinde siyasi analizler kaleme aldı.

Subaşı, önceki dönem CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın isimlerden olan Subaşı, Ergenekon ve Balyoz davalarında, mağdurların yanında yer almıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.