Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber | Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi milletvekili aday adayı olmak için İBB’deki görevlerinden istifa etti, İYİ Partili Taylan Yıldız ve Ali Kıdık da istifa edecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tartışmaların odağındaki Kızılay’ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, AKP’den milletvekili aday adayı olmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) görevlerinden istifa etti. Kerem Kınık’ın görev süresinin dolmasının ardından Kızılay Başkanlığı için adı geçen Ekşi, İBB Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı ve AKP’den Maltepe Meclis üyesi. İBB Meclisi’nden İYİ Partili Taylan Yıldız ve Ali Kıdık ile CHP’li Orhan Çakır da milletvekili aday adaylığı için istifa etmeye hazırlanıyor.

Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi

İBB Meclisi’nin mart ayı olağan toplantıları bugün (13 Mart) başladı. İBB Meclisi’nde yer alan bazı üyeler, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etmeye hazırlanıyor.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından çadır ve gıda satışıyla gündeme gelen Kızılay’ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, AKP’den milletvekili aday adayı olmak için İBB Meclisi’ndeki Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanlığı ve Maltepe Meclis üyeliği görevlerinden istifa etti.

Ekşi’nin adı Kerem Kınık’ın görev süresinin dolmasının ardından Kızılay Başkanlığı için geçiyordu.

İBB Meclisi’nde istifa ettiğini açıklayan Ekşi, son meclis konuşmasında şunları söyledi:

“Dört yıllık bir çalışma dönemi içinde canlı bir dönemi yaşadık. Bugün itibarıyla meclis üyeliğinden istifa ettik. Yeni bir döneme doğru düşünce ve hayallerimiz var. Çok güzel bir çalışmayı hep birlikte yaptık. İyi ki bu çalışmaları yapmışız. İyi ve güzel işleri hep birlikte yaparak devam edeceğiz. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.”

İYİ Partili Meclis üyesi Taylan Yıldız

“İnternetçi arkadaş” İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olacak

İYİ Partili İBB Meclis üyesi Taylan Yıldız da milletvekili aday adayı olmak için İBB Meclisi’ndeki görevinden ayrılacak. 2020 yılında metrolarda internet erşimi sağlanması için çağrıda bulunan İYİ Partili Yıldız’a, İBB AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu “internetçi arkadaş” diye hitap etmişti. İBB, 20 Mayıs 2022’de tüm metrolarda internet hizmeti vermeye başlamıştı.

Sosyal medyada gençlerle yaptığı anketin ardından milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini söyleyen Yıldız, yaptığı oylama için, “Katılımcı demokrasinin örneği” dedi. 

Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Taylan Yıldız, ABD’de Massachusetts Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2003’te Stanford Üniversitesi’nde işletme doktorası pazarlama programına tam burslu olarak girdi ve mezun oldu. 2007 yılında Türkiye’ye dönen Yıldız, kurucuları arasında olduğu İYİ Parti’de genel başkan yardımcısı olarak görev aldı. Yıldız, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e de danışmanlık yaptı.

İYİ Partili Meclis üyesi Ali Kıdık

İYİ Parti’nin en etkili meclis üyelerinden Ali Kıdık da aday adaylığına hazırlanıyor

İYİ Parti’den bir diğer isim ise İYİ Parti İBB Grup Sekreteri ve Küçükçekmece Meclis üyesi Ali Kıdık. Türk Hava Yolları‘ndaki (THY) istifaları ve Atatürk Havalimanı’ndaki yıkımı kamuoyunun gündemine taşıyan Kıdık, 16 Kasım 2022’de silahlı saldırıya uğramıştı.

Kıdık, gazeteci kökenli bir siyasetçi. 1989 yılında Günaydın gazetesinde mesleğe adımını atan Kıdık, 1991 yılında havacılık sektörünü takip etmeye başladı. 1995 yılında kendi yayın yapım şirketini kuran Kıdık, çok sayıda televizyon kanalında havacılık programları yaptı. Airport TV’yi kuran Kıdık,  www.airporthaber.com adlı havacılık haber portalının da sahibi.

CHP’li Çakır yeniden aday adayı olacak

CHP’den Kağıthane Meclis üyesi olan Orhan Çakır da milletvekili adaylığı için istifa etmeye hazırlanıyor. Çakır, daha önce CHP’den 27. Dönem Edirne Milletvekili aday adayı olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.