Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet İttifakı Diyarbakır’da tek listeyle seçime girecek: Türkan Elçi liste başı

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimine kilitlenirken, Millet İttifakı Diyarbakır’da CHP’nin çıkaracağı liste ile seçime girecek. Öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin ise birinci sıradan aday gösterilmesi bekleniyor. Türkan Elçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün (17 Mart) Ankara’da görüştü. CHP’ye katılan Elçi’ye rozetini, Kılıçdaroğlu taktı.

Hedef iki milletvekili çıkarmak

HDP’nin kalesi olarak bilinen Diyarbakır’da Millet İttifakı en az iki milletvekili çıkarmak istiyor. Son anketlere göre HDP’nin yüzde 70-75 oy aldığı Diyarbakır’da Millet İttifakı, CHP’nin listesinden seçime girmeye hazırlanıyor. CHP ile İYİ Parti’nin ayrı, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin ittifak halinde ayrı liste ile seçime girmesinin oyları dağıtacağı ve güçbirliğine zarar vereceğini düşünen il teşkilatlarının tek liste ile seçime girmekte ısrarlı oldukları belirtiliyor. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin istenilen milletvekili sayısına ulaşılması için CHP listesi ile seçime girilmesine dair görüşlerini genel merkezlerine ilettiği öğrenildi. DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen, milletvekilliği aday adayı olmak için il başkanlığından istifa etti.

Tahir ve Türkan Elçi

Türkan Elçi liste başı olacak

Millet İttifakı’nın Diyarbakır’da CHP’nin listesi ile seçime girmesine kesin gözüyle bakılırken, listenin başında ise öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi olması bekleniyor. Medyascope‘un ulaştığı bilgilere Elçi, CHP’nin adaylık teklifine sıcak bakıyor. Elçi, Medyascope’a görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Elçi’nin rozetini Kılıçdaroğlu taktı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkan Elçi ve oğlu Arda Arin Elçi ile CHP Genel Merkezi’ndeki makamında görüştü. Kılıçdaroğlu, CHP’yeTürkan Elçi’ye parti rozeti taktı. Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, PM üyesi Devrim Barış Çelik ve Genel Başkan Danışmanı Abdurrahman Yargucı da hazır bulundu.

Hukuk mücadelesini sürdüyor

Türkçe öğretmeni olan Türkan Elçi, Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından hukuk fakültesini bitirip avukat oldu. Tahir Elçi davasında hukuk mücadelesini sürdüren Türkan Elçi, aynı zamanda Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’nın da yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Elçi, geçen yıl “Mavi Karga” adlı bir roman yayınladı.

İzleyin: Femfikir (247): Türkan Elçi ile ilk romanı ‘Mavi Karga’ üzerine söyleşi

Okuyun: Tahir Elçi davasında avukatlarla mahkeme heyeti arasında gerginlik | Türkan Elçi: “Adalet ile aramıza duvar örüldüğünü idrak ettik”

Okuyun: Tahir Elçi davasında cezasızlık tehlikesi – Türkan Elçi: “Yargı bizi yarı yolda bıraktı”

Okuyun: Öldürülen Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin duruşmada okumasına izin verilmeyen konuşması: “Sıkılan kurşunun vebalinin yargının boynunda kalmasından korkarım”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.