Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (326): Üniversite eğitiminde diyalog ve çeşitlilik

Şehir Hepimizin programının bu bölümünde, deprem sonrası eğitime ara verilmesi ve uzaktan eğitime geçiş konusunu, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Üstün Ergüder ve Prof. Dr. İpek Akpınar birlikte ele alıyor. Prof. Ergüder bu konudaki gözlemlerini aktararak, üniversitede uzaktan eğitimin, “öğretim” olarak kalma riski taşıdığını; kurumları üniversiteye dönüştürenin ve gerçek bir eğitim ortamı yaratılmasının, öğrenci ile yüz yüze kurulan diyalog olduğunun altını çiziyor. Öğrenci toplulukları ve çeşitli komisyonların kampüs mekanındaki çalışmaları ile ortamın çok sesliğe ve çok renkliliğe dayanan bir eğitim ortamına dönüşümünü anımsatıyor. Ayrıca her iki akademisyen de üniversite eğitiminde diyalog ve çeşitlilik üzerine tecrübelerini paylaşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.