Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’da 14 yıl sonra ramazan ayında idam cezası

Suudi Arabistan dünyada hâlâ idam cezasını uygulayan 53 ülkeden biri, her yıl yüzlerce kişi idam ediliyor. Suudi Arabistan’da, uzun bir aranın ardından ramazan ayında idam cezası uygulandı.

İdam cezası 28 Mart’ta, ramazan ayının başladığı tarihten sadece beş gün sonra Medine’de infaz edildi. Suudi Basın Ajansı’nın haberine göre idam edilen Suudi vatandaşı, bir kişiyi bıçaklayarak öldürdü ve daha sonra ateşe verdi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Mart 2022’de yaptığı açıklamada idam cezasının artık cinayet ve “birçok kişinin hayatını tehdit etme” gibi durumlar dışında kullanılmayacağını açıklamıştı.

Veliaht Prens’in reformist açıklamalarına rağmen Suudi Arabistan’da idam cezalarının sayısı artmaya devam ediyor. 2021’de 69 kişiyi idam eden Suudi Arabistan, 2022’de 147 kişiye bu cezayı verdi.

Başkent Riyad’da bulunan, halka açık idamlarıyla meşhur Deera Meydanı.

Kaynak: Guardian, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.