Depremin en çok can kaybı ve yıkıma neden olduğu Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesini bu defa da fırtına ve hortum vurdu. Bir kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi yaralandı. 170 çadır hasar gördü.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde akşamüstü dolu yağdı. İlçede yaşanan fırtına sırasında hortum oluştu.
Hortum nedeniyke Memiş Özdal Mahallesi’nde bazı evlerin çatıları uçtu, araçlar ters döndü, çadır ve konteynerler zarar gördü.
Hortum nedeniyle bir kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi yaralandı.
170 çadır hasar gördü
Pazarcık Koordinatör Valisi olan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, “Saat 16.00 itibariyle ilçemizde bir dolu yağışı ve peşinden hortum felaketi yaşandı. Yaralılarımızdan 6’sının durumu daha ağır, 2’sinin durumu ciddi. Bütün arkadaşlarımızla beraber sahaya çıktık. Yaklaşık 170 çadırımızda hasar var. Bunları hızlı bir şekilde gün içerisinde tekrar yenileyip afetzede vatandaşlarımızı tekrar içerisine yerleştirmeyi ve mağduriyeti azaltmayı planlamaktayız. Dev arabaları, özel yapım konteynerleri devirecek kadar, çatıları birkaç yüz metreye taşıyacak kadar büyük rüzgâr ilçemizde vuku buldu” diye konuştu.
Depremde 50 bin, sel felaketinde 21 kişi yaşamını yitirdi
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili vuran 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı 14 Nisan itibarıyla 50 bin 500’e yükseldi. Binden fazla cenazenin kimliği belirlemezken, çok sayıda kişi kayıp. Kayıplarla ilgili tam sayı hâlâ bilinmiyor.
Deprem bölgesinde 15 Mart’ta sel felaketi yaşandı. Adıyaman ve Şanlıurfa’yı vuran selde 21 kişi yaşamını yitirdi. İki ilde 3 bin 154 konut, işyeri ve araç zarar gördü.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.