Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Başlarken (24 Nisan 2023): Bayram bitti, kampanyalar yoğunlaştı

Günaydın, pazartesi sabahından herkese merhaba! Ben Gamze Elvan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Günün en önemli haberlerini size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Seçimlere 20 gün kaldı. 

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı yoğun. Kılıçdaroğlu Ardahan, Kars ve Uşak’a gidecek. Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş eşlik edecek. Muhabirlerimiz Özgecan Özgenç ve Enes Berk Demirkol takip edecek.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu’nda. Bahçeli, Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda ve Çankırı Kent Meydanı’nda “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantılarına katılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte video çekti. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarına “Yiğitlerim” diye seslenen Kılıçdaroğlu, projelerini anlattı. Türkiye’yi afetlere hazırlamak ve kentlerin dirençliğini artırmak istediğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu görevi en iyi Ekrem İmamoğlu’nun yapacağını söyledi, “İstanbul’da ve dünya tarihinde 10 metroyu aynı anda yapan bir kişi var. Bu görevi ona vereceğiz. Bu berbat şehirleşmeyi bitirecek olan yiğit odur. Yani Ekrem Başkan’dır” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek konuşmaya başlayan Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’yi dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden birine dönüştürmeyi ve bütün kentlerimizi, bütün yerleşim bölgelerine depreme dayanıklı ve uygar bir sürece kavuşturmayı, bütün ülkenin mutluluğu için hazırız Sayın Cumhurbaşkanım” dedi. Mansur Yavaş da sözlerine Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek başladı. Sosyal devlet anlayışını yeniden yapılandıracaklarını belirten Yavaş, “Çok sağ olun Sayın Cumhurbaşkanım. Sosyal devlet anlayışını yeniden yapılandırarak hiç kimsenin yatağa aç girmediği, açıkta kalmadığı, eğitiminden ve protein hakkından mahrum kalmadığı bir yapıyı yeniden inşallah inşa edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel gündemli toplantı yapıldı. Toplantıda, Kılıçdaroğlu konuştu. 14 Mayıs’taki seçimlere değinen Kılıçdaroğlu, “Dünyaya örnek olacak yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Bu dönemi siyasetbilimciler Türkiye Cumhuriyeti’nin çağı olarak nitelendirecek. Bugün için bir kişiye ait olan egemenlik son bulacak, yüz yıl önce olduğu gibi egemenlik yeniden kayıtsız şartsız millete ait olacak” dedi. Meclis kürsüsünden son kez “milletvekili” sıfatıyla konuştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek bitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılında Maltepe’de konuştu. Katılımın yoğun olduğu kutlamalarda İmamoğlu, “Diliyoruz ve istiyoruz ki memleketimizin çocukları, en doğusundan en batısına, en güneyinden en kuzeyine kadar eşitlensin. Her konuda eşit hak ve özgürlüklere sahip olsun. Bunu sağlayacağız. Çok önemli bir süreçteyiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Konya’daki seçim koordinasyon merkezinin açılış töreninde konuştu. Akşener’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş eşlik etti. Akşener, üç yıldır gezdiği esnaf ziyaretlerini hatırlattı. Esnaf ziyaretlerinde hiçbir dükkânın içinde siyasi propaganda yapmadığını anlatan Akşener, sadece vatandaşların dertlerini dinlediğini ve o dertler üzerinden çözümler ürettiklerini söyledi. Vatandaşların “Başbakan Meral’’ sloganlarına cevap veren Akşener; “Yok öyle bedavadan yok. Oy vereceksiniz öyle başbakan olacağım. Pazarlık yok’’ dedi. Akşener, “Ben şimdi buradan sizlerden iki şey rica ediyorum, istirham ediyorum. Birincisi sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yani Kemal’e bir oy, ikincisi ise İYİ Parti’ye yani Meral’e bir oy. Oylar tamam mı? Söz mü?” diyerek konuşmasını tamamladı.

*****************

Yorum, soru, eleştirileriniz için gamzeelvan@medyascope.tv’ye yazabilirsiniz.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.