Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (330): Katılımcı ve güvenli gençlik aktivizmi

Şehir Hepimizin programda bu hafta, Roots & Shoots (Kökler ve Filizler) TR ve BİLGİ ÇOÇA ortaklığında ve Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen “Katılımcı ve Güvenli Gençlik Aktivizmi” projesine odaklanıyoruz. Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci, konukları Roots & Shoots TR Dernek Başkanı Aslıhan Niksarlı, BİLGİ ÇOCA Projeler Koordinatörü Gözde Durmuş, genç aktivistler Melisa Akkuş ve Resul Hüseynzade ile iklim ve ekoloji alanlarında haklarını savunan çocukların kendilerini sahip oldukları haklar temelinde koruyabilmelerini ve toplumsal süreçlere etkin katılımlarını ele alıyor.

Roots & Shoots Türkiye: Roots & Shoots 1991 yılında Dr. Jane Goodall tarafından çocuk ve gençlerin çevre, hayvanlar ve insanlar için çalışarak, içinde bulundukları topluluğa ilham vermeleri ve değişime öncülük etmeleri amacıyla başlatılan küresel bir harekettir. Çocuklara ve gençlere meraklarının peşinden gidebilecekleri, birlikte harekete geçebilecekleri ve gezegenimizin ihtiyacı olan değişimi oluşturabilecekleri alanlar sağlar. Sadece insanlarla birlikte değil, dünyanın tüm öğeleriyle huzur ve ahenk içinde yaşamayı hedefleyen çalışmaların yanında yer alır.

BİLGİ ÇOÇA: BİLGİ Çocuk Çalışmaları Birimi, kısa adıyla ÇOÇA, 20 Kasım 2007’de kuruldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde çocuk hakları alanında çalışan bir birim. Tüm çocukların seslerinin duyulduğu, görüşlerinin dikkate alındığı, kararlarda söz haklarının olduğu, haklarının korunduğu bir dünyaya katkıda bulunmak için çalışıyor. Bunu yaparken çocuk hakları eğitimi, çocuğun iyi olma hali, çocuk katılımı, çocuklar arasında toplumsal cinsiyet eşitliği ve çocuk işçiliği ile mücadele gibi konuları odağına alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.