Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pervin Buldan’dan 14 Mayıs çağrısı: Kullanacağımız oyun biri Yeşil Sol Parti’ye biri de Kemal Kılıçdaroğlu’na

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’u Esenler ilçesinde vatandaşlara seslendi. 14 Mayıs’ta herkesi sandığa davet ederek oy verme çağrısında bulunan Buldan, “Kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol’a bir de Kemal Kılıçdaroğlu’na” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Başak Demirtaş ve Yeşil Sol Parti’nin İstanbul milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, İstanbul-Esenler’de seçim çalışmalarını sürdürdü. Burada yurttaşlara seslenen Buldan, Kılıçdaroğlu’na oy verme çağrısında bulundu.

Konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusuyla başlayan Buldan, “Burası Türk’ün de Alevi’nin de Ermeni’nin de Süryani’nin de kadının da gencin de meydanıdır. O yüzden ne yaparlarsa yapsınlar, bizim birlikteliğimizi bizim kardeşliğimizi, mücadelemizi, direnişimizi asla ve asla durduramayacaklar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’daki seçim çalışmalarını Esenler’de sürdürdü.

“Bu ülkeyi yöneten anlayış gidecek”

Buldan, ülkeyi yöneten anlayışın gitmesi için 14 Mayıs’ın neden çok önemli ve kıymetli bir tarih olduğunu şöyle anlattı:

“Buluşmalarımızda kadınların gücünün, gençlerin iradesinin halkımızın değişim ve dönüşüm talebinin bütün meydanlara nasıl yansıdığını gördük, görüyoruz. Bu değişim ve dönüşüm talebinin 14 Mayıs tarihinde sandıklarda halkımızın cesaretle, ferasetle, iradesiyle ve halkımızın gücüyle mutlaka yerini bulacak ve bu ülkeye değişimle dönüşüm gelecektir. Bu ülkeyi yöneten anlayış gidecek. Bu ülkede Kürt düşmanlığı yapanlar, demokrasi düşmanlığı yapanlar gidecekler. 14 Mayıs tarihi bu kadar tarihsel, bu kadar önemli ve bu kadar kıymetli bir tarihtir.”

AKP’nin önceki seçimlerdeki yenilgisini anımsatan Buldan, “31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinde onları nasıl yenilgiye uğrattıysak, 14 Mayıs seçimlerinde de onlara aynı yenilgiyi yaşatacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

Buldan, hukuksuzluk karşısında adaleti, barışı ve hukuku getireceklerinin altını çizerek, “Atı alan Üsküdar’ı geçemeyecek. Bu sefer at bile bulamayacaklar. Üsküdar’ın yoluna bile giremeyecekler. Çünkü bu halk kararını verdi ve değiştirecek. Kadınlar, gençler kararını verdi. Bu ülkeye umutsuzluğu, huzursuzluğu, adaletsizliği ve hukuksuzluğu yayanlara karşı hep birlikte adaleti barışı hakkı ve hukuku mutlaka getireceğiz” diye sözlerine devam etti.

“Birinci turda bu işi bitireceğiz”

Seçim günü geldiğinde iki oy kullanılacağını vurgulayan ve vatandaşları Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağıran Buldan, sözlerini şöyle tamamladı:

“14 Mayıs tarihinde herkes sandıklara gidecek, iki oy kullanacak. Parlamento için kullanacağımız oyumuz, Yeşil Sol Parti’ye vereceğimiz oyumuzdur. İkinci kullanacağımız oy ise Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine gelecek olan Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğimiz olan oydur. Kürdü inkâr edenleri, Türkiye halklarını inkar edenleri, kadınların geleceğini karartanları, gençlerin hayallerini çalanları mutlaka göndereceğiz. Bir kez daha ifade ediyorum, kullanacağımız oyumuz bir Yeşil Sol’a bir Kemal Kılıçdaroğlu’na. Söz veriyoruz, size seçimlerin kazasını bırakmayacağız. Birinci turda bu işi bitireceğiz.”

Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder

“Nefret tohumları ekenlere artık yeter demenin zamanı geldi”

Buldan’dan sonra konuşan Yeşil Sol Parti’nin İstanbul milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, çatışma dilinin kardeşlik ikliminin önündeki tek engel olduğuna dikkat çekti:

“Bizim kimsenin hakkında emeğinde gözümüz yok. Ama herkesin doğuştan sahip olduğu hakları biz de talep ediyoruz. Buna ne mani? Bu anlamda bir kardeşlik iklimi oluşturmanın önündeki tek engel bu çatışmalardan beslenenlerdir. Kimseyle kavga etmeye gelmedik, bu millet bıktı artık. Bu ülkede nefret tohumları ekenlere hep beraber artık yeter demenin zamanı geldi. 14 Mayıs buna bir son vermenin tarihidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.