Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michael J. Fox: “80’e kadar yaşayamayacağım”

ABD’li oyuncu Michael J. Fox, parkinsonla savaşına devam ediyor. Ünlü aktör, hastalığın zorluklarından ve geleceğinden bahsetti.

“Geleceğe Dönüş” film serisiyle dünyaca üne kavuşan Michael J. Fox, 30 yılı aşkın süredir parkinson hastalığıyla mücadele ediyor. 61 yaşındaki Fox, serinin üçüncü filmi vizyona girdikten bir sene sonra, ilk kez 29 yaşındayken hastalıkla tanıştı. Fox hastalık için, “Berbat bir şey. Gittikçe daha da zor hale geliyor. Her gün daha çok acı çekiyorsunuz ama bu böyle bir şey” dedi.

“Geleceğe Dönüş” üçlemesinin iki başrolü, Christopher Lloyd (Dr. Emmett Brown) ve Michael J. Fox (Marty McFly)

Fox, 80 yaşına kadar yaşamasının mümkün olmadığını söyledi. Ünlü oyuncunun sözlerinin devamı şöyle: “Benim ve benle benzer durumda olan insanlar için bunun ne kadar zor olduğunun farkındayım ama bende böyle şeylerle başa çıkmak için bahşedilmiş yetenekler var. Olumlu düşünmeyi sürdürmek lazım. Şükredebileceğiniz bir şey bulursanız, önünüze bakıp devam edebilirsiniz.”

Fox, 2000 yılında Michael J. Fox Parkinson Araştırma Derneği’ni kurdu. Dernek bugüne kadar 1 milyar 750 milyon dolar bağış topladı ve araştırma çalışmalarına yardımcı oldu. Derneğin çalışmalarıyla hastalığın önlenmesi amaçlanıyor. Fox, beş yıl içinde hastalık riski taşıyanların tespit edilip, tedavi edilebilmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Parkinson hastalığı, beynin bazı bölümlerinin yıllar içinde gittikçe daha da hasarlı hale gelmesine yol açıyor. Belirtileri arasında, bazı uzuvların istemsiz şekilde titremesi, yavaş hareket etme ve kas hareketlerinde düzensizlik geliyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.