Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinan Oğan, Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’taki ilk turunda ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5,17 oy almıştı. Ankara’da bugün (22 Mayıs) basın toplantısı düzenleyen Oğan, Cumhur İttifakı’nın adayı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

Hem Cumhur İttifakı’yla hem de Millet İttifakı’yla görüştüklerini söyleyen Oğan, “14 Mayıs seçimlerinde Türk seçmen hem Cumhur İttifakı’nı hem de Millet İttifakı’nı Türk milletinin hassasiyetlerine gereken yaklaşımını göstermediği için ciddi biçimde uyarmıştır. Seçmen bize de yürütme erki üzerinden Türk milletinin bu hassasiyetlerini savunma görevi vermiştir” dedi.


“Terörün siyasi uzantıları temizlenmeli”

Oğan şöyle devam etti:

“Türkiye kritik bir dönemeçten geçmektedir. Dört temel konuda acilen ele alınması gereken büyük sorunlar olduğu kanaatindeyiz. Türkiye’de bulunan sığınmacılar konusu ülkemizde ilerleyen süreçlerde güvenlik, ekonomi, sosyal maliyetleri olabilecek konudur. Ülkemize yönelik her türlü terör söylemine yönelik istikrarlı mücadelenin devam ettirilmesidir. Her kesim siyaset yapma hakkına sahiptir, ancak bununla beraber terörün siyasi uzantılarının Türk siyasetinden de temizlenmesi gerekir. Türk siyasetinde bozulan nezaketi geri getirmek, bozulan imajını ve halkta gerileyen güvenini geri kazanacak kampanya yürütmek hedefimizdir. Devlet adamı yaklaşımıyla, kısıtlı imkanlarla kampanya yürütmeye çalıştık.”

Okuyun: Sinan Oğan New York Times’a konuştu: “Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım?”

Okuyun: Davutoğlu ve Oğan dün akşam görüştü | Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün: “Görüşme olumlu geçti, herhangi bir talebi olmadı”

Oğan’dan Erdoğan’a destek

28 Mayıs’ta düzenlenecek seçimlerde Erdoğan’ı destekleyeceğini duyuran Oğan, “Burada altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir. Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenlerin de sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemelerini talep ediyorum” dedi.

Okuyun: Kılıçdaroğlu, Özdağ ile görüştü: Karar henüz netleşmedi

Okuyun: Oğan bugün, Özdağ yarın ikinci tur kararını açıklayacak

Özdağ: “Sadece kendi politik tercihidir”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı destekleyeceğini duyurmasının ardından açıklama yaptı. Özdağ, “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır” dedi.

Okuyun: Erdoğan-Sinan Oğan görüşmesi sona erdi

Okuyun: ATA İttifakı “tarafsızlık” mı açıklayacak?

“Artık kimse kimseyi kandıramayacak”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oğan’ın açıklamasının ardından Twitter’dan paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli! Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz. Bu bir referandumdur; artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum!”

Okuyun: Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: “İttifaklar seçimle başlar, seçimle biter, ATA İttifakı resmen sona ermiştir”

Okuyun: Oğan’ın kararını yarın açıklaması bekleniyor

Kılıçdaroğlu ile Oğan görüşmüş

Kılıçdaroğlu’nun, Özdağ’dan önce Sinan Oğan ile bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu ile geçen hafta görüştüğünü doğrulayan Sinan Oğan, Erdoğan’dan da Kılıçdaroğlu’ndan da bir talepte bulunmadığını, ilkeler bazında görüştüklerini söyledi.

Sinan Oğan ile Ümit Özdağ arasında görüş ayrılığı olduğu da gündemde.

Okuyun: Ruşen Çakır yorumladı: “Saat 20.45 itibariyle kazananın Sinan Oğan olduğu gözüküyor”

Ümit Özdağ kararını yarın açıklayacak

Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün (22 Mayıs) görüşeceği açıklandı. Fakat toplantının yeri belli değil.

Zafer Partisi’nden yapılan açıklamada ise Ümit Özdağ’ın yarın (23 Mayıs) saat 11.00’de Zafer Partisi Genel Merkezi’nde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin parti kararını açıklayacağı belirtildi.

İkinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini duyuran Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ATA İttifakı’nın resmen sona erdiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.