Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Özdağ ile görüştü: Karar henüz netleşmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü. Özdağ görüşlerini kısa süre içinde açıklayacaklarını söyledi.

14 Mayıs’ta yüzde 5,17 oy alan ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın hangi ittifakı destekleyeceği merak ediliyor. İkinci tura kalan seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Zafer Partisi Genel Merkezi’nde görüştü. Kılıçdaroğlu’na CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke eşlik etti.

“Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var”

Kılıçdaroğlu ve Özdağ bir buçuk saat süren görüşmenin ardından kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu “Özdağ ile gayet güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını masaya yatırdık, değerlendirmelerde bulunduk. Aynı zamanda Sayın Genel Başkana Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, yaptığımız çalışmaları, ortak mutabakat metni konusundaki düşüncelerimizi, anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerimizi aktardık” dedi.

İzleyin: Ruşen Çakır yorumladı: “Saat 20.45 itibarıyla kazananın Sinan Oğan olduğu gözüküyor”

Özdağ’ın sorularını ayrıntılı şekilde cevapladığını belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var. Var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede Sayın Genel Başkan, arkadaşlarıyla görüşecek. Biz kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla Sayın Genel Başkan’a aktardık.”

Kılıçdaroğlu, Özdağ ile yaptığı görüşmenin ardından taraftarlarının “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları ile Zafer Partisi Genel Merkezi’nden ayrıldı.

İzleyin: SİNAN OĞAN MEDYASCOPE’TA | “Türk siyasetinde gelmiş geçmiş en büyük sürprizi yapacağız”

“Sorularımıza ayrıntılı cevaplar aldık”

Özdağ da “Bazı sorularımız vardı onları sorduk, ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde değerlendirmeler yapacağız. ATA İttifakı’nın diğer partileri ve Sinan Oğan ile de değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içinde Türk kamuoyu ile görüşlerimizi paylaşacağız” diye konuştu.

İzleyin: Gaziosmanpaşa ve Şişli’de sorduk: İkinci turda vatandaş ne düşünüyor?

Özdağ görüşmeyi duyurmuştu

Bir televizyon kanalında konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini duyurmuştu.

Özdağ, “Muhtemelen biz, Sinan Bey, Kemal Bey birlikte görüşeceğiz. Kemal Bey, bizim koyacağımız fikirler dizisini altılı masayla görüşecek” demişti.

Oğan da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve yardımcısı Feramuz Üstün ile Ankara’da görüşmüştü. Oğan, New York Times’a verdiği röportajda da “Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım?” demişti.

Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs akşamı Oğan’ı telefonla arayarak aldığı oy oranı için tebrik etmişti. Görüşmenin detaylarını anlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “O görüşme gayet olumlu bir görüşmeydi. Oğan’ı tebrik etti” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.