Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Can Candan mahkeme kararıyla ikinci kez Boğaziçi Üniversitesi’ne geri dönüyor: “Nerede kalmıştık?”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektörler tarafından görevine son verilen Can Candan, mahkeme kararıyla ikinci kez görevine geri dönüyor.

Mahkeme kararını sosyal medya hesabından duyuran Can Candan, “Ve beklediğim karar çıktı. İdare mahkemesi Boğaziçi kayyım yönetiminin 16.07.2022 tarihinden geçerli görevden alınmam işlemini de hukuksuz buldu. 311 gün geçti o tarihten bu yana ve ben ikinci kez üniversiteme geri dönüyorum! Nerede kalmıştık?” dedi.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı Öğretim Görevlisi Can Candan, 16 Temmuz 2021’de dönemin rektör vekili Naci İnci tarafından görevden alınmış, 3 Ağustos 2021’de ise Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.

İstanbul 2. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması talebini iki kez reddederken, 7. İdare Mahkemesi 16 Şubat’ta Candan’ın görevine iade edilmesine karar vermişti.

Güz döneminde vereceği derslerin Fen Edebiyat Fakültesi dekanı tarafından onaylanmadığını duyuran Can Candan, sosyal medya hesabından 9 Ağustos 2022’de yaptığı paylaşımla mahkeme kararına rağmen Boğaziçi Üniversitesi ile ilişiğinin kesildiğini duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.