Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Can Candan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ndeki nöbete katılması engellenince nöbet Can Candan’a geldi

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin direnişi sürüyor.

“Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” diyen akademisyenler 873. kez nöbetteydi.

Mahkeme kararıyla ikinci kez Boğaziçi Üniversitesi’ne dönen Can Candan’ın nöbete katılması üniversite yönetimince engellendi.

Bunun üzerine Güney Meydan’da nöbet tutan akademisyenler Can Candan’ın ofisine gitti.

Akademisyenler, “Can Candan yalnız değildir” sloganları attı.

“Can nöbete gelmezse nöbet Can’a gelir”

Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tınaz Ekim, Twitter hesabından, “Can Candan mahkemeyi kazandı, okula döndü. Ama kampüse giremezmiş, girmiş bulunduysa da ofisinden çıkıp güney meydana gelemezmiş. Mişmiş de mişmiş… Kendinizi rezil etmeyi bırakın. Can nöbete gelmezse nöbet Can’a gelir” diye yazdı.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi Can Candan, 16 Temmuz 2021’de dönemin rektör vekili Naci İnci tarafından görevden alındı.

Candan, 3 Ağustos 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açtı.

İstanbul 2. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması talebini iki kez reddederken, 7. İdare Mahkemesi 16 Şubat’ta Candan’ın görevine iade edilmesine karar verdi.

Güz döneminde vereceği derslerin Fen Edebiyat Fakültesi dekanı tarafından onaylanmadığını duyuran Can Candan, sosyal medya hesabından 9 Ağustos 2022’de yaptığı paylaşımla mahkeme kararına rağmen Boğaziçi Üniversitesi ile ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.