Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ağır Ekonomi (211): Ekonomik kriz altında devlet – piyasa ikilemi

Ağır Ekonomi’de bu hafta, Prof. Dr. Öner Günçavdı ve Prof. Dr. Haluk Levent, seçimlerin ardından Türkiye ekonomisini bekleyen riskleri konuştu.

Programın başlangıcında seçim sonuçlarını değerlendiren Günçavdı ve Levent, henüz seçimin üzerinden birkaç gün geçmiş olmasına rağmen iktidar kanadının muhalif kesim ve medya üzerindeki agresif tavırlarını artırdığını vurguladı ve özgür ve bağımsız medyanın öneminin bu yeni dönemde bir kat daha artacağını belirtti. Prof. Dr. Haluk Levent, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Türkiye’deki seçimler üzerine yayımladığı rapordan da bulgular paylaştı.

Programda ele alınan bir diğer konu da doğalgaz fiyatlamasının, TÜİK’in enflasyon verilerinden çıkarılması üzerine çıkan tartışmaydı. TÜİK’in enflasyon hesaplama yöntemlerini bir kere daha eleştiren Günçavdı ve Levent, bunun temmuz ayında yapılması beklenen zam oranına etki edeceğini ve çalışan kesimlerin gelir kaybı yaşayacağını dile getirdi.

Cumhuriyet döneminin başında AKP iktidarına kadar devlet-sermaye ilişkilerinin de ele alındığı programda, seçim sonrası Türkiye’de iktidar kaynak yaratmada eskisi kadar rahat edemeyeceği vurgulandı. Prof. Dr. Öner Günçavdı programda son olarak “yerli ve milli sermaye” kavramından ne anlaşılması gerektiğini anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.