Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (220) – 28 Mayıs dersleri: Kızılelma kurusoğanı yendi

Gündem Dışı’nın son bölümünde Aydın Selcen, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi. “Kızılelma kurusoğanı yendi” benzetmesinde bulunan Selcen, seçmenin ekonomi ve beka sorunları arasından, bekayı öncelediğini, ayrıca kendisine daha çok güven veren lideri tercih ettiğini belirtti.

Seçim sonuçları haritasını yorumlayan Selcen, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun en önemli büyükşehirlerde birinci çıktığını ancak İç Anadolu ve Karadeniz’de yediği büyük fark nedeniyle seçimin Erdoğan lehine sonuçlandığını söyledi.

Kampanya süreçlerine de değinen Selcen, bu tarz süreçlerde tanınırlık ve anlaşılırlık faktörlerinin önemine dikkat çekerek, seçim sonuçlarının muhalefetin kendini iyi anlatamadığını gösterdiğini dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.