Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP PM toplantısı sona erdi – Kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Toplantıda 38. Olağan Kurultay sürecinin başlatılması için karar alındı. Yeni MYK, kurultay takvimi üzerinde çalışacak. 

CHP PM toplantısı sona erdi. Seçim sonuçlarının değerlendirmesi ve kurultay sürecinin başlatılmasının ele alındığı MYK toplantısı beş saat sürdü. 38. Olağan Kurultay için sürecin başlatılması kararı PM’de alındı. 

Buna göre, yeni MYK 5 Haziran’da belli olacak ve kurultay çalışmalarına başlanacak. 

“Seçmen mesajı incelenecektir”

Parti Meclisi’nin ardından CHP’den yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: 

“Cumhuriyet Halk Partisi, seçmenin verdiği mesajı, seçim sonuçlarını sandık sandık, köy köy, ilçe ilçe, il il dikkatle incelemeye ve analiz etmeye – parti kurul ve karar organlarında – devam edecektir. Bu değerlendirme sürecinde özeleştiriler samimiyetle dikkate alınacak ve gereği hızla yerine getirilecektir.”

“Kararlar MYK tarafından açıklanacak”

Partimizin Kurultay takviminin düzenlenmesi ile ilgili karar Parti Meclisimizce değerlendirilmiş ve takvimlendirme çalışmalarına başlanmıştır. Kurultay sürecinin parti içi demokrasi kültürümüze yaraşır bir şekilde gerçekleşmesi için yapılacak gerekli hazırlıklar ve alınacak kararlar yeni Merkez Yönetim Kurulu tarafından açıklanacaktır.”

CHP TBMM yönetimi belli oldu

CHP’nin Meclis yönetimi de belli oldu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel oldu. CHP Grup Başkanvekilleri Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın oldu. TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM İdare Amiri ise Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin olarak belirlendi. Katip üyeler ise Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş olarak açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.