Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’de yeni MYK | Kim gitti, kim geldi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün (4 Haziran) saat 11:00’de Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı yaklaşık yarım saat sürdü. Toplantının ardından eski yürütme kurulu üyeleri odalarını toplamaya başladı, yeni isimler açıklandı.

MYK’nın sayısı 17’den 15’e düştü. Beş MYK üyesi yerini korurken, 12’si liste dışı kaldı. Parti Meclisi (PM) içerisinde görev alan dokuz isim yeni listeye göre MYK’da görev yapacak.

Ayrıntıları Medyascope Muhabiri Cansu Timur anlattı.

CHP MYK ne ifade ediyor? CHP’de bir değişime mi gidiliyor? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partinin başında kalmaya devam edecek mi? CHP kurultay sürecine mi giriyor?

Siyaset bilimci Dr. Hakan Yavuzyılmaz, Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine üyeleri geçtiğimiz cumartesi günü açıklandı. Bugün bakanlıklarda devir teslim törenleri yapıldı. Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı’nı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı. Devir teslim töreninin ayrıntılarını Medyascope muhabiri Özgecan Özgenç aktardı.

Medyascope Muhabiri Sahra Atila farklı yaş ve profillerdeki CHP seçmenlerini bir masada buluşturdu ve onlara seçim sonuçlarını sordu. Ortaya nasıl bir tartışma çıktığını Atila, stüdyoda anlattı.

Halkların Demokratik Partisi’nde seçim sonrası özeleştiri süreci devam ediyor. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aktif siyaseti bırakma kararının ve eleştirilerinin HDP’ye etkilerini ve olağanüstü kongre sürecine hangi şartlarda gidildiğini Medyascope Diyarbakır Temsilcisi Ferit Aslan anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.