Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan mesaiye başladı: ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, dış görüşmelerine başladı.

Uzun bir süre Milli İstihbarat Teşkilatı başkanlığı yaptıktan sonra koltuğunu İbrahim Kalın’a devreden ve Dışişleri Bakanlığı’na atanan Hakan Fidan, Ukrayna İyileştirme Konferansı için Londra’daydı.

Dışişleri Bakanı Fidan, konferansa katılan ülkelerin dışişleri bakanları ve diğer temsilcileriyle görüştü. Fidan ve ekibi ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve beraberindeki bürokratlarla beraber özel bir toplantı da yaptı.

Basına açık kısımda söz alan Fidan, Blinken’la beraber çalışmaktan mutluluk duyacağını söyledi ve Türkiye ile ABD’nin başta NATO olmak üzere diğer organizasyonlardaki ittifakları ile beraber çalışma anlayışlarının devam edeceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çok iyi bir ilişkisi olduğunu ve daha önce de beraber çalıştıkları Hakan Fidan ile mevkidaş olarak da çalışmaktan dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.