Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 2023 Basın Özgürlüğü Ödülleri’ni açıkladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Basın Özgürlüğü Ödülleri’ni açıkladı. Basın Özgürlüğü Ödülü, bu sene kişi dalında gazeteci Çiğdem Toker’e verildi. Kurum dalında ise ödülün sahipleri İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Türkiye Yazarlar Sendikası oldu.

TGC’nin 1989’dan beri verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri’nin bu seneki sahipleri belli oldu. Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl kişi dalında gazeteci Çiğdem Toker’e verilirken, kurum dalında ödülün sahibi İstanbul Tabip Odası ve Türkiye Yazarlar Sendikası oldu.

TGC 2023 Basın Özgürlüğü Ödülleri Seçici Kurulu, 6 Temmuz saat 14.00’de TGC’de toplandı.

Kurulda bu sene yer alan isimler şöyleydi:

Adnan Özyalçıner (Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı), Doğan Şentürk (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı), Erinç Sağkan (Türkiye Barolar Birliği Başkanı), Kenan Kocatürk (Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı), Prof. Dr. Nergis Erdoğan (İstanbul Tabip Odası Başkanı), Sibel Güneş (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri), Tuğrul Eryılmaz (T24 Yazarı), Turgay Olcayto (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı), Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu (İletişim Akademisyeni).

Kurulun başkanlığını Turgay Olcayto yaparken, yazmanlığına Sibel Güneş seçildi.

Seçici Kurul toplantı sonunda, gazeteci Çiğdem Toker’in evrensel gazetecilik ilkeleriyle, ödünsüz, nesnel gazetecilik anlayışını sürdürmesi ve kamu yararını gözeten araştırma haberleri nedeniyle ödüllendirilmelerine karar verdi.

Kurum dalında ise İstanbul Tabip Odası ve Türkiye Yazarlar Sendikası, düşünceyi ifade özgürlüğü ile insan hak ve özgürlüklerini öne çıkaran, halk sağlığını önceleyen çalışma ve uyarıları nedeniyle ödüllendirildi.

Kurul, Merdan Yanardağ’ın TELE1’deki canlı yayında söyledikleri nedeniyle tutuklanmasını üzüntüyle karşıladığını ve kınadığını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.