CHP, örgütlerde denetim yapmaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, üç büyükşehrin örgütleri en son denetlenecek. CHP’de “değişim” hareketi başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ekibi ile yaptığı online “değişim” toplantısında imza toplayarak görevden alınan örgütlerin durumunun görüşülmesi için Parti Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırma konusunu değerlendiriyordu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimler öncesinde örgütlerde denetim yapıyor. Geçtiğimiz haftalarda, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yapılan denetimler tamamlandı. Bu hafta ise, Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde denetim yapılacak. Bir sonraki hafta ise İstanbul, Ankara ve İzmir’de örgütler denetlenecek.
CHP’de “değişim” hareketi başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekibi ile yaptığı online “değişim” toplantısının bir kısmı sosyal medyaya sızmıştı. İmamoğlu ve toplantıya katılanlar, imza toplayarak görevden alınan örgütlerin durumunun görüşülmesi için Parti Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırma konusunu değerlendiriyordu.
İZLEYİN: İmamoğlu ve CHP’lilerin videosu sızdırıldı | İşte “değişim” toplantısı
Görevden almaların sebebi: “Parti ilkelerine aykırı hareket etme”
CHP MYK’sı geçtiğimiz haftalarda Ağrı, Hakkari, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarını görevden almıştı. Görevden almaların ardından Muş İl Başkanlığına yeni bir görevlendirme yapılmıştı. Görevden almaların gerekçesi “parti ilkelerine aykırı hareket etme” olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda, denetimlerde partinin disiplin kurullarına aykırı bir şey tespit edilmediği sürece kongreler tamamlanana kadar il başkanlıklarında görevden alma beklenmiyor.
OKUYUN: CHP, 48 il için 31 denetmen görevlendirdi | “Kongre, yerel seçimleri aksatmamalı”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ardından örgütleri genel başkanlığa bağlamıştı. Ardından Engin Özkoç’u örgütlerden sorumlu genel başkan başdanışmanı olarak atanmıştı.
OKUYUN: İmamoğlu ve ekibi Kılıçdaroğlu’na karşı toplantı yaptı | Görüşme videosu sosyal medyaya sızdı
OKUYUN: Sızdırılan video ile ilgili İmamoğlu’ndan ilk açıklama
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Denetim bulguları MYK’ya sunuldu
İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde il ve ilçe başkanları ile yapılan denetimin ardından bulgular CHP Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) sunuldu.
Denetimlerde örgütlerin en çok bütçe ve ittifaklar konusunda rahatsız olduklarını dile getirdi. Yerel seçimlerin ardından değerlendirmelerini yapan örgütler en çok bütçe ve ittifaklar arası ilişkiler konusunda şikayette bulundu. İttifakların politikasızlığa yol açtığı yönünde eleştiriler yapıldı. Bu kapsamda, CHP, örgütlerin şikayetlerini değerlendirecek. Genel Merkez’den kaynaklandığı düşünülen sorunlar, çözülmeye çalışılacak. Denetmenlerin il örgütlerinde gördüğü sorunlar ise örgütlere bildirilecek ve çözülmesi istenecek.
OKUYUN: Göksel Göksu yazdı: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun eski kurmaylarıyla değişim zirvesinde buluştu
Örgütlere uyarı: “Yerel seçimleri ihmal etmeyin”
Yapılan ilk denetimlerde örgütlerin ilçe ve il kongrelerine odaklandığını belirlediklerini ifade eden CHP’li yetkili, “Kongre seçimleri devam ettiği için kongre seçimlerine yöneldiğini gördük. Örgütlere ‘Yerel seçimleri ihmal etmeyin’ uyarısında bulunuyoruz” diye konuştu.
OKUYUN: CHP, Parti Meclisi’ni kurultay gölgesinde ve yerel seçim öncesinde topluyor