Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şenyaşar ailesi önümüzdeki hafta Adalet Bakanlığı’nda nöbete başlıyor | Ferit Şenyaşar: “Beklentimiz adalettir, başka bir şey istemiyoruz”

Şenyaşar ailesi, adalet nöbeti eylemlerini Ankara’ya taşıma kararı aldı. Medyascope’a konuşan ailenin oğullarından Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, önümüzdeki hafta Ankara’ya gelerek Adalet Bakanlığı’nda nöbet tutacaklarını söyledi.

Şenyaşar ailesi adalet arayışına Ankara’da devam edecek. Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 18 Temmuz’daki duruşmada çıkan karara göre ya eve gideceklerini ya da annesiyle Ankara’da eyleme devam edeceklerini söylemişti. Şenyaşar ailesine yönelik saldırıya dair açılan davanın Malatya’da görülen ikinci duruşmasında, beş yılı aşkın bir süredir Elazığ E Tipi Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar tahliye edilmedi.

OKUYUN: Şenyaşar’ların “adalet nöbeti” Ankara’ya mı taşınacak?

Medyascope‘a konuşan Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Şenyaşar, adalet nöbetini Ankara’ya taşıyacaklarını belirterek “Önümüzdeki hafta içinde Ankara’da olacağız” dedi. 

Eylemi Adalet Bakanlığı önünde yapacakları bilgisini veren Şenyaşar, “Beklentimiz adalettir. Başka bir şey istemiyoruz. Devletin mevcut olan yasaları uygulamasını istiyoruz. Başka özel bir talebimiz yok” diye konuştu.

OKUYUN: Şenyaşar davasının beş yıldır aranan sanığı girdiği ameliyatta yaşamını yitirdi | Av. Bülent Duran: “Mide ameliyatı ile zayıflayıp tanınmamak için şekil değiştirecekti”

Ne olmuştu? 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler ağır yaralanarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. AKP’li Yıldız’ın yakınları, Şenyaşar ailesine kaldırıldıkları hastanede saldırmış ve tekrar çıkan kavgada Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ölmüş, sekiz kişi yaralanmıştı.

Şenyaşar ailesinden üç, Yıldız ailesinden ise bir kişinin öldüğü kavganın davasında mahkeme, Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl dokuz ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası vermişti. Bununla birlikte hastanede yaşananlarla ilgili dosya ayrılmış ve gizlilik kararı konulmuştu. Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de Adalet Nöbeti başlatmıştı. Kardeşleri öldürülen Ferit Şenyaşar, iki ay önce 14 Mayıs Genel Seçimi’nde Yeşil Sol Parti’den Şanlıurfa Milletvekili seçilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.