Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: “Altılı Masa’yı Soylu’dan kaçarken Özdağ’a tutulmak için kurmadık, iyi ki kazanamamışız”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortakları, Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında imzalanan “gizli” protokole tepki gösterdi. Medyascope‘a konuşan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “hak, eşitlik, adalet” derken “yerli Wilders”a İçişleri Bakanlığı teklif ettiğini dile getirdi.“Kılıçdaroğlu ne kadar güvenilmez bir siyasetçi olduğunu ortaya koymuyor mu?” diye soran Özcan, “İyi ki kazanamamışız” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemek için “içişleri bakanı olma” şartı koştuğunu ve buna ilişkin gizli protokol imzalandığını açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, Özdağ ile kimsenin bilmediği bir protokol imzaladığını doğruladı.

OKUYUN: Eski ortaklarından CHP liderine “gizli protokol” tepkisi: “İyi ki Kılıçdaroğlu seçilmemiş”

“Kendi hayatımızdan vazgeçerek mücadele ettik”

“Seçimleri kazanmak için şahsen büyük bir mücadele verdiğimi düşünüyorum. Gelecek Partisi kurulduktan sonra dört sene boyunca da mücadele verdik ama Altılı Masa ile birlikte mücadelemizin dozu çok arttı. Kendi hayatımızdan vazgeçerek mücadele ettik. Bunu tamamen Türkiye asgari bir demokratik perspektif kazansın diye, yani hukuk, insan onuru, eşitlik için yapmışken, Süleyman Soylu’dan kaçarken Ümit Özdağ’a tutulmak için yapmadık.”

“‘İnsan hakları, eşitlik, adalet’ diyorsunuz sonra da bu perspektiften uzak birine bakanlık teklif ediyorsunuz”

“Bunu ahlaki bulmuyorum. Bunun gizli kapaklı yapılıyor olması, bu siyaset değil. Birlikte yol yürüdüğünüz, birçok politikayı nasıl yorumlayacağınız konusunda ortak karar verdiğiniz ortaklarınız var ve onlarla birliktelik içindesiniz. Bir propaganda yapıyorsunuz. Türkiye’de yeniden insan onuru, eşitlik, adalet olsun diye bu mücadeleyi yapmışsınız. E şimdi siz tutuyorsunuz bu perspektifin çok uzağında bir siyasetçiye İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere üç tane bakanlık teklif ediyorsunuz ve bunu ayrı ve gizli bir protokolle yapıyorsunuz. Kabul edebilmek mümkün değil.”

Kılıçdaroğlu ne kadar güvenilmez bir siyasetçi olduğunu ortaya koymuyor mu?

“Sayın Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla -kendisi büyüğümüzdür elbette saygı duyuyorum ama- ne kadar güvenilmez bir siyasetçi olduğunu ortaya koymuyor mu? Bu kadar güvenilmez bir profil ile ülke nasıl yönetilecekti? Ben bu sorgulamayı şahsen yapıyorum. Bu sorgulamayı siyasetçi olarak değil vatandaş olarak yapıyorum. Kendi emeğimi falan geçtim. Bu çok anlamsız, çok kötü. Burada bir siyasi akıl yok benim görebildiğim kadarıyla. O yüzden de açıkçası bugün bu duruma baktığımda yani üzülerek söylüyorum ama iyi ki olmamış diyorum. Belki de ben o kabinede yer alacak isimlerden biriydim ona rağmen söylüyorum bunu.”

“‘İyi ki kazanamamışız’ diyorum ya , iyi ki olmamış”

Türkiye’yi Ümit Özdağ’a mahkum edecek bir siyasetin içinde olmayı hiç ama hiç istemezdim ben. Türkiye’nin en son ihtiyaç duyacağı şey yerli bir Wilders siyaseti. Türkiye’ye hukuk lazım, Türkiye’ye demokrasi lazım, Türkiye’ye eşit, onurlu vatandaşlık lazım. Türkiye’ye adaletle hükmedilebilecek bir sistem lazım. Böyle bir sitemi, Wilders tarzı siyaset yapan ve bundan medet uman kimseyle yapamazsınız. İyi ki kazanamamışız diyorum ya , iyi ki olmamış.”

Özcan, “Altılı Masa’nın protokolden haberi var mıydı? sorusuna “Hayır, yok. Ben bilmiyorum, benim haberim yoktu en azından” yanıtını verdi.

Ne olmuştu?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet 19 Mayıs 2023’te CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne gitmişti. Kılıçdaroğlu Özdağ ile görüşmek için MYK’yı ertelemişti.

OKUYUN: Kılıçdaroğlu, Özdağ görüşmesi için MYK’yı erteledi – Yerel seçimlerde iş birliği sorusu yanıtsız kaldı 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalınca o dönem AKP Genel Başkanvekili olan Numan Kurtulmuş, 22 Mayıs 2023’te Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı ziyaret ederek destek istemişti.

OKUYUN: Erdoğan’a oy isteyen Kurtulmuş’a “Türkçe bilmeyenler nasıl oy kullandı” sorusu: “T.C. vatandaşı olan herkesin oy kullanma hakkı var”

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında Özdağ’ın, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kendisini desteklemek karşılığında İçişleri Bakanlığı makamını istediğini dile getirmişti. Bu talebi reddettiklerini belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özdağ’a üç bakanlık teklif ettiğini öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu Özdağ ise birkaç görüşme sonrası 24 Mayıs’ta ortak bir protokol metninde anlaştıklarını söylemişti. Özdağ, Zafer Partisi’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyeceğini açıklamıştı.

OKUYUN: Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek

İZLEYİN: Özdağ’dan Kılıçdaroğlu’na destek

Kamuoyuna sunulan protokol metninde, ekonomik sorunların çözümü, milli beraberliğin sağlanması, sığınmacıların gönderilmesi konularında ortak çalışma ve işbirliği konuları temel ilkeler yedi maddede sıralanmıştı.

OKUYUN: Kılıçdaroğlu ve Özdağ’dan yedi maddelik protokol

Özdağ, pazartesi günü (17 Temmuz 2023) yayınlanan bir söyleşide Kılıçdaroğlu ile yaptıkları protokolde İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilatı başkanlığı konusunda mutabakat yaptıklarını belirterek “Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık” diye konuşmuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Özdağ’ın üç bakanlık ve MİT Başkanlığını alacağı iddiasını yalanlayarak “Zafer Partisi ile yaptığımız protokollerde 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı gibi bir madde yer almamaktadır” demişti.

Kılıçdaroğlu, dün akşam (20 Temmuz) katıldığı bir televizyon programda “Ümit Özdağ ile bakanlıklar üzerine bir protokol imzaladınız mı” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İkimizin arasında özel bir protokol imzalandı. O protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve namusuna teslim edilen bir protokoldür. Faik Öztrak protokolü bilmiyor. Danışman dahil kimse bilmiyor.”

OKUYUN: Eski ortaklarından CHP liderine “gizli protokol” tepkisi: “İyi ki Kılıçdaroğlu seçilmemiş”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.