Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu destek arayışında | Bugün milletvekilleriyle yemek yiyecek, yarın yeni seçilen milletvekilleriyle görüşecek

CHP Grup Toplantısı’na, Ekrem İmamoğlu’nun Zoom toplantısına katılan milletvekillerinin hepsi katıldı ve her toplantıda olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu ayakta alkışladılar. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Akbelen’de eylem yapan köylü kadınları alkışlatarak, “Onların mücadelesi toplumun her kesimine örnek olsun” dedi. Parti Meclisi toplantısında, İmamoğlu karşısında yarı yarıya destek gören Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle görüşmeler yapmaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.  Kılıçdaroğlu salona girerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Zoom toplantısına katılan milletvekilleri de dahil olmak üzere tüm milletvekilleri alkışladı.

OKUYUN: CHP PM görevden alınan il ve ilçe başkanlarının göreve iade talebini reddetti | Kılıçdaroğlu-İmamoğlu oyları dengede

Kılıçdaroğlu milletvekilleriyle yemek yiyecek

CHP Parti Meclisi, 23 Temmuz’da 11 buçuk saat süren bir toplantı yapmıştı. Toplantıda, “Değişim” diyerek İmamoğlu’nu destekleyen PM üyelerinin sayısı ile Kılıçdaroğlu’na destek veren PM üyelerinin sayısı yarı yarıya çıkmıştı.Kılıçdaroğlu, oylama sonucuna tepki göstererek, “Bir iki kişiye kabul oyu vermenizi anlarım ama diğerlerini anlayamam. Erdemli bir davranış değil” dediği öğrenilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (25 Temmuz) milletvekilleri ile birlikte Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde akşam yemeği yiyeceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun yarın ise CHP’ye yeni seçilen milletvekilleri ile gruplar halinde Genel Merkez’de görüşmeler yapması bekleniyor.

“Toplumun her kesimine örnek olsun”

Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında ağaçların kesilmesine karşı eylem yapan köylülere destek verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

“Akbelen’de kadınlar direniyor. Ormanı için direnen o kadınlara buradan güzel bir alkış gönderelim. İki yıldır mücadele ediyorlar. Dün güvenlik güçleri TOMA’larla engellemek istedi. Neyi engelliyorsunuz? Ağacı, doğayı korumak suç mu? Onların mücadelesi toplumun her kesimine örnek olsun diyelim.”

“Saray’ın Türkiyesi’nde işsizlik yok”

Kılıçdaroğlu, hayat pahalılığını eleştirerek şunları söyledi: 

“Başkasının kefaletini Hazine’nin sırtına yıkıyorsunuz. İki farklı Türkiye var. Saray’ın Türkiyesi ve vatandaşın Türkiyesi. En başat aktör Erdoğan ve ailesi. Sarayın Türkiyesinde beşli çete var, rüşvet alanlar var. Sarayın Türkiyesinde mutfak masrafı diye bir şey yok, eğitim masrafı yok. Sarayın Türkiyesinde işsizlik yok. Bir avuca 85 milyon çalışıyor. Saray’ın Türkiyesinde oturanlar vatandaşın kanına ekmek doğrayanlardır.

Vatandaşın Türkiyesi’ni hepiniz biliyorsunuz. Burada kiralar var, elektrik, doğalgaz, su fiyatları var, okul, kırtasiye masrafları var. Mutfakta yangın var. Vatandaşın Türkiyesi, Sarayın Türkiyesi’ne çalışıyor. 

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan

Kılıçdaroğlu, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın önemli gazeteciler olduğuna dikkat çekerek Terkoğlu’nun 10 Temmuz tarihli yazısının öneminin anlaşılmadığını söyledi:

“Barış Terkoğlu, 10 Temmuz’da bir yazı yazdı Cumhuriyet gazetesinde. Yargıdaki bozulmayı anlattı ve o yazı karşısında bekledi ki Adalet Bakanlığı ya da Hakimler Savcılar Kurulu’ndan bir açıklama gelir ‘ya böyle bir şey yoktur’ denir. Ama bu çok önemli bir yazı ve bu yazı şu anda adeta sahipsiz. Bu yazıda, yazılanları soru haline getirdim. Bu soruları arkadaşlar bir sorsunlar bakalım.” 

Kılıçdaroğlu’ndan sorular

Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği bazı sorular şöyle: 

“Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler Savcılar Kurulu Birinci Daire Başkanı Halil Koç ve Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, seçimlerden önce nisan ayında İstanbul 10. Ticaret Mahkemesi Başkanı Ramazan Acar’ı Ankara’ya kendisiyle görüşmek üzere çağırdılar mı, çağırmadılar mı?

Yeni Adalet Bakanı’nın atanmasına bir gün kala 1 Haziran 2023 tarihinde Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Hakimler Savcılar Kurulu Birinci Dairesi’ne gidip davanın mutlak bir şekilde firma lehine sonuçlanması gerektiğini, mahkeme heyetinin arıza çıkararak duruşmayı ertelettiğini söyleyerek, heyetteki arıza çıkaranların yerine yeni heyet atanması gerektiğini söyledi mi, söylemedi mi?

Vicdanı olan, ahlakı, erdemi olan, namusu olan herkes soruyorum. Bu kadar büyük bir olayı 21. Yüzyılın Türkiye’sinde nasıl görmezden gelebiliriz?

 Eğer rüşvet, yargıya kadar gittiyse, HSK bütün bu hukuksuzlukların, adaletsizliklerin kaynağı haline gelmişse Türkiye’de hiçbir şey düzelmez. Ne ekonomi ne ahlak ne erdem düzelmez. Çürüme nerede? Açık ve net söylüyorum: Çürüme sarayda. Neron Roma’yı yaktı, Erdoğan da Türkiye’yi yakıyor.”

İzleyin: Tüysüz, Mustafa Sarıgül’ü dövdü mü?

Sarıgül’e saldırı 

Grup toplantısının ardından 22. dönem ANAP milletvekili olan Turan Tüysüz, CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül’e saldırdığı iddia edildi. Tüysüz, saldırıya söz konusu meselenin kişisel olduğu dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.