Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akbelen’de ağaç kesen YK Enerji’den işçilerin ağzından gazetelere tam sayfa ilan

Muğla-Milas’taki Akbelen Ormanı’nda maden sahasını genişletmek için 24 Temmuz Pazartesi günü ağaçları kesmeye başlayan YK Enerji, 20 gazeteye işçilerin ağzından tam sayfa ilan verdi.

Muğla-Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı’nda maden sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesme çalışması gündemdeki yerini koruyor. Ağaçları kesen YK Enerji, dün (30 Temmuz) şirket işçilerinin ağzından gazeteler tam sayfa ilan verdi.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici’nin aktardığına göre, ilan tam 20 gazetede tam sayfa yayımlandı. İlanı yayımlayan gazeteler şöyle:

Sözcü, Akşam, Aydınlık, Diriliş Postası, Dünya, Ekonomim, Hürriyet, Korkusuz, Milat, Milli Gazete, Milliyet, Posta, Sabah, Takvim, Türkgün, Türkiye, Yeni Akit, Yeni Asır, Yeni Birlik, Yeniçağ.

Gazetelere verilen ilan ise şöyle:

“Bizler 35 yıldır, evlerimize ekmek götürmek ve ailelerimize bakmak için gece gündüz demeden çalışan enerji ve maden işçileriyiz. Milas’ta ülkemizin enerjisine enerji katmak için yer altı zenginliğimizi değere dönüştüren emekçileriz. Evleri, okulları, hastaneleri, turizm tesislerini, yolları; ülkemizin dört bir yanını aydınlatan eller bizde. Işığın yandığı her evde bizlerin emeği ve alın teri var. Maden sahalarını rehabilite eden, yeniden ormana, zeytinliğe dönüştüren, 3 milyon fidanı toprakla buluşturan, can suyunu veren bizleriz. Hem çocuklarımızın hem de ülkemizin geleceği olan santraller ile ilgili bizim de söyleyecek sözümüz var. Bu sese kulak verin! Ekmek teknemiz santrallere sahip çıkmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Kendi geleceğimizi, ülkemizin kaderini başkalarının belirlemesine izin vermeyeceğiz. Bizler; Bu toprakların çocuklarıyız. Bu bölgenin insanlarıyız. İkizköy’ün, Çamköy’ün, Dereköy’ün, Türkevleri’nin, Milas’ın YK Enerji emekçileriyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.