Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 101. yıldönümünde İstanbullulara sorduk

Medyascope ekibi olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümünde İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki vatandaşlarla konuştuk. Mikrofon uzattığımız bir vatandaş Zafer Bayramı’nın kendisi için ne anlam ifade ettiği sorusuna, “Cumhuriyet ile beraber ülkemiz medeni bir ülke olma yolunda ilerledi, demokraside aksaklıklar olmuş olabilir ama yine de minnettarız” diye yanıt verdi.

Kurgu: Duygu Laleoğlu

Beşiktaş’ta konuştuğumuz vatandaşlara 101. yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kendileri için ne anlama geldiğini sorduk.

“Yaşadığımız toprakların kıymetini bilelim”

Mikrofon uzattığımız bir vatandaş duygularını şöyle anlattı:

“Bu güzide vatanımızın her köşesini bizlere armağan eden şehitlerimize, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun tüm silah arkadaşlarına minnet ve şükran duygularımı iletirim. Türk gençlerine, Türk milletine de tavsiyem; yaşadığımız toprakların kıymetini bilelim. Sevelim ve sevdikçe kenetlenelim.”

“Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız”

Beşiktaş’ta mikrofonlarımıza konuşan Hasan Kılıç ise 30 Ağustos’un Türkiye’nin var olma savaşı olduğu belirterek “Cumhuriyet ile beraber ülkemiz medenî bir ülke olma yolunda ilerledi, demokraside aksaklıklar olmuş olabilir ama yine de minnettarız” diye konuştu.

“Çok zor bir zafer”

Bir vatandaş da“Kazanılan çok zor bir zafer, bunu şu andaki jenerasyonun algılaması çok mümkün değil” dedi ve “Bazı kişiler de bunu unutturmaya çalışıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ü de her daim anmak lazım” diye ekledi.

Başka bir vatandaş ise 30 Ağustos’un Türkiye’nin en büyük bayramlarından biri olduğunu söyleyerek, “Kadınların ve erkeklerin özgürlük için verdikleri savaşın başlangıcı” olarak nitelendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.