Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’de 100. yıl hazırlığı | Marşı, Troya’nın yaratıcısı Bujor Hoinic besteledi – CHP genel başkanları kolajında Deniz Baykal’a yer verilmedi

Yüzüncü yaşını kutlayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi, 9 Eylül için özel pul ve para bastırdı. Yüzüncü yıl için ayrıca web sitesi tasarlandı. Tasarlanan sitede yer alan CHP’nin genel başkanları ve tarihi anlara ilişkin kolajda Deniz Baykal’ın fotoğrafına yer verilmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 8-9-10 Eylül’de partinin yüzüncü yaşını kutlayacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, kutlama programını açıkladı ve 1923 adet hatıra parası ve hatıra pulunun bastırıldığını söyledi.

Yatay olarak basılan ve davetiyede bulunan pulların yanı sıra dikey olarak hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu pul, 8 Eylül’de partinin içerisinden kurulacak olan stanttan alınabilecek. 100. yıl etkinliklerinin birinci gününde, Cumhuriyet Halk Partisi 1922 kişi ile Anıtkabir’e gidecek.

Deniz Baykal’ın fotoğrafına yer verilmedi

Kutlamalar kapsamında “https://100yil.chp.org.tr/” isimli yeni bir web sitesi kuruldu. Web sitesinde, “Cumhuriyetimizin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşında – Bir asırlık yolculuğumuzun dönüm noktaları çok yakında sizlerle buluşuyor” notu düşüldü. Web sitesinin 9 Eylül’de yayına girmesi bekleniyor. Web sitesinde yer alan CHP’nin genel başkanları ve tarihi anlara ilişkin fotoğrafların yer aldığı kolajda Deniz Baykal’ın fotoğrafına yer verilmedi. Uzun süre CHP genel başkanlığı yapan Atatürk, İnönü, Ecevit, Baykal ve Kılıçdaroğlu’ndan sadece Deniz Baykal’ın fotoğrafına kolajda yer verilmedi. Kısa süreli genel başkanlık yapan Çetin ve Öymen’in fotoğrafları da kolajda yer almadı.

CHP’nin yüzüncü yıl marşını ise Bujor Hoinic besteledi. Hoinic’in bestelediği marş, 9 Eylül’de duyurulacak. 

Bujor Hoinic kimdir?

Romanya, Yugoslavya, Rusya, İspanya, Portekiz ve Türkiye’de uluslararası bir kariyer sürdüren sanatçı 1984 yılından beri Türkiye’de yaşamakta ve Ankara Devlet Opera ve Balesinin daimi şefliğini yapmaktadır. Yabancı besteci tarafından yazılan ilk Türkçe opera olma özelliğini taşıyan Troya’yı oğlu Artur Hoinic ile yazan Bujor Hoinic Troya’nın yaratıcısı, orkestra şefi ve bestecisi olarak bilinmektedir. 

“100. yaşımız en güçlü cevabımızdır”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, partinin 100. yılına ilişkin şunları söyledi: 

“100 yılı küçümseyenler, ‘reklam arası’ diyenler, bir kez daha düşünsünler. Cumhuriyeti ve partisini hedef alanlar başları her sıkıştığında kurucusuna sığındılar. Partimize saldırılar hiç bitmedi. Ancak daha da önemlisi, cumhuriyetimize saldırılar 100 yıl önceki karanlık anlayışla artarak devam ediyor. Her türlü etik değerden uzak bir şekilde kurumları, halkı, anayasayı hiçe sayan bir anlayışın yarattığı bu çok karanlık dönemde dahi bize ışık tutan, Atatürk’ün çizdiği yoldur. O yol sadece partimize ait olan 100 yıllık bir miras değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdine bırakılmış bir yol haritasıdır. 100. yaşımız, Atatürk’ü unutturmaya, her fırsatta değersizleştirmeye, adını anmamayı marifet zannedenlere verilmiş en güçlü cevabımızdır.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.