Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahıl Koridoru Anlaşması sona erince önemi artan İzmail Limanı’na saldırılar devam ediyor

Tuna Nehri üzerindeki İzmail Limanı’na, Rusya SİHA’larla saldırdı. Bir kişi hayatını kaybetti.

Odesa Valisi Oleh Kiper’e göre gece gerçekleşen saldırıda liman ve tarım arazileri de zarar gördü. İzmail Limanı, geçtiğimiz aylarda Rusya’nın Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesiyle Ukrayna’nın ticaret ağı için kritik öneme sahip oldu.

Tuna Nehri üstündeki İzmail, Romanya’nın da karşı kıyısında bulunuyor.

Ukrayna bu saldırı sırasında Rus SİHA’larının Romanya topraklarına indiğini iddia etti ancak Romanya bunu yalanladı.

Okuyun: Tahıl Koridoru Anlaşması bozuldu, ticaret Tuna Nehri’ne kayıyor

İzmail

Rusya anlaşma bozulduğundan beri İzmail’i vuruyor ve Ukrayna’nın tahıl ihracatı için nehri kullanmasını engellemeye çalışıyor.

Tahıl Koridoru Anlaşması’nı canlandırmak için çalışmalar da devam ediyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdi.

Okuyun: Erdoğan ve Putin, Soçi’de görüştü: Tahıl Koridoru Anlaşması devam edecek mi?

Erdoğan & Putin

Putin; Moskova’nın Temmuz ayında vazgeçtiği anlaşmanın, “Batı’nın Rus tarım ürünlerine yönelik yaptırımların kaldırılması yönündeki taleplerini yerine getirene kadar yeniden yürürlüğe girmeyeceğini” söyledi.

Okuyun: Rusya, Şükrü Okan yük gemisine Karadeniz’de uyarı ateşi açtı

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.