Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 2. sınıf emniyet müdürü gözaltına alındı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddiasıyla gündeme gelen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve ekibi 7 Eylül’de yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alındı. Daha sonra genişletilen soruşturmada 2. sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç’nin de gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve ekibi 7 Eylül’de Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alındı. T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Kaplan’ın havalimanında gözaltına alınmasının ardından genişletilen soruşturmada 2. sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç de gözaltına alındı. N.A.Ç’nin yanı sıra baş komiserlikten ayrılıp avukatlık yapan U.K. isimli eski polisin de gözaltında olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 29 kişi gözaltına alındı.

Her iki ismin de Kaplan hakkında yapılan başvuruları ve şikayetçileri vazgeçirerek önledikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları ortaya çıktı.

Avukatların ofisinde arama

Öte yandan soruşturma kapsamında Kaplan’ın iki avukatının ofisinde de arama yapıldığı ve avukatlardan birinin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ve ekibi 7 Eylül’de Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yurtdışına kaçmak üzereyken gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Kaplan, hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “kasten yaralama” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından yakalama kararı bulunuyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.