Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, dünyanın mega şehir belediye başkanlarını İstanbul’da ağırladı

Dünyanın mega şehirlerinin belediye başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bogota Belediye Başkanı Claudia Lopez’in ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi. Başkanlar, yarın (8 Ekim) Artİstanbul Feshane’de düzenlenecek “Mega Şehirler Zirvesi” öncesi İmamoğlu’nun konuğu oldu. Misafirlerini İstanbul Boğazı manzarasıyla ağırlayan İmamoğlu, “Bu yolculuğun bir parçası olduğunuz için her birinize en derin şükranlarımı sunuyorum. İstanbul şehri, hayal gücümüze, kalıcı ortaklıklarımıza ilham versin” dedi. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella’nın kısa bir keman resitali verdi.

Dünyanın mega şehirlerinin belediye başkanları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kolombiya’nın Başkenti Bogota Belediye Başkanı Claudia Lopez’in ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi. Aralarında New York, Lima, Bogota, Paris, Lahore, Buenos Aires, Sao Paulo, Guangzhou, Ho Chi Minh City, Ahmedabad, Dhaka, Floransa, Ramallah ve Barselona gibi önemli kentleri yöneten belediye başkanları, yarın, Artİstanbul Feshane’de düzenlenecek, “Mega Şehirler Zirvesi” öncesi İmamoğlu’nun konuğu oldu.

“Birlikte daha fazlasını başarabileceğimize gerçekten inanıyorum”

Gecede konuşan İmamoğlu, dünyanın mega kentlerini yöneten mevkidaşlarıyla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. İmamoğlu, birlikte çevresel açıdan sürdürülebilir şehirler yaratabileceğini belirtti, “Ortaya çıkacak sonuçları ve yenilikçi fikirleri sabırsızlıkla bekliyorum. Bu gala yemeğinin, ortak bir gelecek inşa etme konusundaki ortak kararlılığımızın bir simgesi olmasına izin verin. Şehirlerimiz gelişmeli, vatandaşlarımız gelişmeli ve küresel topluluğumuz daha iyi bir dünya için birleşmeli. Birlikte daha fazlasını başarabileceğimize gerçekten inanıyorum. Bu yolculuğun bir parçası olduğunuz için her birinize en derin şükranlarımı sunuyorum. İstanbul şehri, hayal gücümüze, kalıcı ortaklıklarımıza ilham versin” dedi.

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella gecede kısa bir keman resitali verdi.

Zirve Artİstanbul Feshane’de

Mega kentlerin belediye başkanları, 8 Ekim’de Artİstanbul Feshane’de düzenlenecek, “Mega Şehirler Zirvesi”nde bir araya gelecek. “Mega Şehirlerde Kaliteli Hizmet için Sürdürülebilir Finans” temasıyla düzenlenecek olan zirvede, uygun fiyatlı konut, çevre koruma, temiz su, ulaşım ve hareketlilik, atık yönetimi, enerji, katılım gibi konular ele alınacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.