Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Savaş dünya çapında turizmi de vurdu

7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas savaşı sadece bölge turizmini değil, tüm dünya turizmini olumsuz etkiledi. Pandemi sonrası toparlanmaya başlayan turizm sektörü, tekrar düşüş yaşadı.

Seyahat analiz firması ForwardKeys’e göre, savaş başladığından beri başta Ortadoğu ve tüm dünyada seyahatler iptal ediliyor. Uçak rezervasyonlarında da düşüş var.

ForwardKeys yöneticilerinden Olivier Ponti, “Bu savaş hepimizin her gün televizyon ekranlarından izlediği feci, yürek parçalayıcı bir insanlık trajedisi. Bu durum insanları bölgeye seyahat etmekten alıkoyuyor ama aynı zamanda tüketicilerin başka yerlere seyahat etme konusundaki güvenini de azaltıyor” dedi.

ForwardKeys verilerine göre, 7 Ekim’den sonraki üç hafta içinde Amerika’dan yapılan uluslararası uçuş rezervasyonları, saldırıdan önceki üç haftaya kıyasla yüzde 10 azaldı.

Ortadoğu’daki uçak rezervasyonları aynı dönemde yüzde 9 azaldı. Ortadoğu’ya seyahat etmek için yapılan uluslararası uçuş rezervasyonları da 7 Ekim’den sonra yüzde 26 azaldı.

Dünya çapında ise rezervasyonlar yüzde 5 azaldı. Pandemi sonrası düzelen dünya turizmi, yine sarsılmış oldu.

7 Ekim’den önce pandemiden önceki yıl olan 2019’un yüzde 95’ini bulan rezervasyonlar, saldırıdan üç hafta sonra 2019’un yüzde 88’ine kadar geriledi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.