Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (354): Komşularımız kimlere oy vermiş?

Kadir Has Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi, İstanbul Çalışmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Murat Güvenç ile bu programda “Marmara Bölgesi’nde Seçmen Eğilimleri” haritası üzerine konuştu. İstanbul Çalışmaları Merkezi’nde Murat Güvenç’in Yolcu Aldırmaz ve Funda Ferhanoğlu ile birlikte ve Heinrich Böll Vakfı desteği ile hazırladığı bu harita, yeni nesil bir dijital seçim atlası. Alanında Türkiye’de ilk kez kullanılan bir yaklaşım ve yöntem ile oluşturulan proje, Marmara bölgesindeki 11 ilde, yaklaşık 6500 köy ve mahallede 14 Mayıs 2023 milletvekili seçim sonuçlarını farklı oy profillerini temsil eden on iki lejant kategorisi ile görselleştiriyor. Konvansiyonel seçim haritalarından farklı olan bu yöntemle veriler idari birim sınırlarına göre değil mekansal dağılımlarına göre görselleştiriliyor ve böylece yeni analiz ve yorumlama biçimlerine imkan sağlıyor. 

Marmara Bölgesi’nde Seçmen Eğilimleri haritası için tıklayınız!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.