İsrail bir rehinenin daha cansız bedenine ulaştı: Şifa Hastanesi’nde son durum ne?

İsrail askerleri tarafından basılan Şifa Hastanesi’nde çatışmalar sürüyor. Hastane içindeki insani kriz büyürken, İsrail ordusu da 7 Ekim’de kaçırılan bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Selmiya, tesisteki trajik tabloyu anlattı.

İsrail ordusu günler süren kuşatmanın ardından Şifa Hastanesi’ni bastı. Hastane 650’den fazla hastaya, 500 sağlık personeline ve 5 bin evinden olmuş kişiye sığınak görevi görüyordu.

Şu an hastanenin içinde olup bitenler bağımsız olarak doğrulanamasa da, alt katlarda belirli aralıklarla çatışmaların devam ettiği tahmin ediliyor.

İsrail ordusu savaş başladığından beri, Şifa Hastanesi’nin “Hamas metrosunun kalbi ve grubun komuta merkezi olduğunu” iddia ediyordu.

Tel Aviv yönetimi, bu yönde pek çok kanıt ele geçirdiğini iddia etti.

https://twitter.com/IDF/status/1725317630356070907
Şifa’nın altında ortaya çıkarıldığı iddia edilen Hamas tünelleri

Ebu Salmiya, İsrail askerlerinin Şifa’da savaş suçları işlemeye devam ettiği görüşünde. Askerlerin, hastanenin ana su hattını havaya uçurduğunu söyledi.

Yine müdürün aktardığına göre, İsrail ordusu “Tahliyeye izin verse de“, binalar arasında gidip gelmek imkansız: “Keskin nişancılar ateş etmeye devam ediyor, kimse bir binadan diğerine geçemiyor ve meslektaşlarımızla iletişimimizi kaybettik.”

İsrail’e ait buldozerlerin, güney kısmındaki bazı duvarları yıktığı da belirtiliyor.

Şifa Hastanesi’nin planı | Harita: BBC

İsrail ikinci rehinenin de cansız bedenini buldu

Perşembe akşamı İsrail ordusu, 7 Ekim’de Hamas’ın rehin aldığı kişilerden birinin cansız bedeninin Şifa Hastanesi civarında bulunduğunu açıklamıştı. İlk beden, Be’eri’den kaçırılan 65 yaşındaki Yehudit Weiss’a aitti.

İsrail ordusu bir rehinenin cansız bedenine daha ulaştı. 19 yaşındaki asker Noa Marciano. Şifa Hastanesi’nin yanındaki bir bina da bedeni bulundu.

Hamas’ın iddiasına göre Marciano, 9 Ekim’de İsrail hava saldırıları yüzünden hayatını kaybetti.

Noa Marciano

Kaynak: BBC

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.