Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cami imamından anaokulu öğrencilerine “merhamet ve yardımseverlik” dersi

Kocaeli Karamürsel Anaokulu’nda “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) Projesi kapsamında derse cami imamı girdi. İmam, öğrencilere yardımseverlik ve merhametle ilgili hikâyeler anlattı. Öğrencilere imamın ders vermesi tepkilere neden oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Kocaeli Karamürsel Anaokulu‘nda derse cami imamı girdi. Anaokulunun internet sitesinde yer alan bilgilere göre ÇEDES Projesi ile “yardımseverlik ve merhamet” konulu etkinlik düzenlendi.

Karamürsel Ulu Camii İmam Hatibi Osman Akbaş, öğretmenlerin gözetiminde çocuklara yardımseverlik ve merhamet hakkında hikâyeler anlattı. İmam dersin ardından anaokulu öğrencilerine ikramda bulundu.

Anaokulu yetkililerinin duyurusunda cami imamına teşekkür edildi. Ayrıca velilerin katılımıyla Filistin’e yardımcı olabilmek için bağış kampanyası düzenlendi.

İmza kampanyasına 17 bin kişi katıldı

İmamın öğrencilere hikâyeler anlatması bazı kesimlerce tepki topladı. Etkinliğe yönelik change.org internet sitesinde başlatılan “Laik, bilimsel, kamusal eğitim talep ediyoruz” başlıklı kampanyaya yaklaşık 18 bin imza atıldı.

Kampanyada ÇEDES Projesi kapsamında okullarda öğrencilere “manevi danışman” adı altında imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur’an kursu hocaları tarafından değerler eğitimi verildiği belirtildi. Okullarda zorunlu seçmeli din dersleriyle birlikte laik eğitimin hedef alındığı vurgulandı.

Kampanya ile okullara imam atanmasını sağlayan ÇEDES Projesi’nin, zorunlu seçmeli din derslerinin, anaokullarında mescit açılması yönündeki kararların iptal edilmesi istendi.

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) Projesi Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol sonucu uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında öğrencilerin “milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler” olmaları hedeflendi. Bu amaçla okullarda değerler eğitimin verilmesinin, çeşitli projelerin, etkinliklerin yapılabilmesinin önü açıldı.

Proje ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı personel okullarda bu çalışmalar kapsamında görev alabiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.