Murat Yetkin yazdı | Bir dış politika çarkının özeti: Erdoğan’dan Sisi’ye seçim kutlaması

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta çıkan yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllarca “katil ve darbeci” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yi seçim zaferi için tebrik etmesini ve dış politikada yaşanan U dönüşlerini ele aldı.

Murat Yetkin, yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda Yunanistan ziyaretinde “Benim için artık öyle biri yok” dediği Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüşmesini de hatırlattı.

Yetkin şunları kaydetti:

“Erdoğan’ın Sisi’ye seçim kazandığı için ‘hayırlara vesile olsun’ kutlama telefonu açmanın elbette İsrail’in Gazze’de sivillere yönelik katliamını durdurma, Filistinlilere yardım ulaştırma gibi meşru bir gerekçesi ortaya konabilir.

Ama ‘Böyle mi olmalıydı?’ sorusunu da sormamız gerekiyor. Sadece Sisi’ye telefon nedeniyle değil. U-dönüşü yapılan bütün konularda da. Mısır’dan Yunanistan’a ABD’den AB’ye kadar, sonradan geri dönülen bu sert çıkışlar çoğaldıkça Türkiye’nin dış politikadaki iddiaları da ‘Yapsın da görelim’ diye karşılanmaya başlıyor.

Erdoğan’ın Sisi’ye kutlama telefonu o nedenle bu dış politika çizgisinin özeti gibi.”

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.