Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Evrim Kepenek dezenformasyon yasası kapsamında yargılanacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bianet’in kadın-LGBTİ+ haberleri editörü Evrim Kepenek hakkında hazırladığı iddianame kabul edildi. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle yargılanacak olan Kepenek’in ilk duruşması 23 Eylül 2024’te.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Evrim Kepenek hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma (TCK 217/A)”, yani dezenformasyon suçlarından iddianame hazırladı.

Savcılık, Kepenek’in 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremleri sonrası sosyal medya hesabındaki paylaşımını suçlama konusu olarak gösterdi.

Kepenek, savcılığın suçlama konusu olarak gösterdiği videosunu 15 Şubat’ta X hesabından paylaştı:

“Maraş Pazarcık’ta yardım çadırlarına jandarma el koymuş, ‘tüm yardımlar AFAD üzerinden yapılacak’ denmiş. Güncelleme: Alandaki birçok yardım çadırına el konuluyormuş.”

Savcılık, Kepenek’in bir yıldan üç yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

bianet’in haberine göre İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi de bu iddianameyi kabul etti. Kepenek’in ilk duruşması 23 Eylül 2024’te.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.