Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Yerlikaya duyurdu: Şahinler çetesi çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Şahinler” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Örgütün lideri olduğu söylenen İlkay Yılmaz’ın da yer aldığı 15 şüpheli operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Suç örgütlerine yönelik operasyonlar devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Şahinler” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Antalya merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, örgütün lideri olduğu söylenen İlkay Yılmaz’ın da yer aldığı 15 kişi gözaltına alındı.

Yerlikaya paylaşımında, “Operasyon Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ‘ulusal organize suç örgütü elebaşı Sedat Şahin’in adını kullanan’, Şahinler olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik Antalya, Kocaeli ve Muğla olmak üzere üç ilde eş zamanlı düzenlendi” dedi.

Yerlikaya, gözaltına alınanlara yönelik suçlamaları paylaştı:

“Antalya Kaş’taki işletme sahiplerine kasten yaralama, mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarıyla baskı kurarak işletmeleri ele geçirdikleri, eğlence mekanlarındaki müşterileri tehdit ettikleri, mekanlarda kalabalık şekilde durup gövde gösterisi yaparak mekanlar üzerinde hakimiyet kurdukları, bölge işletmelerinden bedelsiz faydalandıkları, para isteyen iş yeri çalışanlarını darp ettikleri ve kalabalık gruplar halinde gezerek halk üzerinde baskı kurdukları tespit edildi.”

Operasyonda üç adet ruhsatsız tabanca ve çok miktarda fişeğe el konuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.