Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Şimşek: “Enflasyon hedeflerimizle uyumlu gidiyor, ocak ayı istisna, bu her sene böyledir”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin enflasyon verilerinin hedeflerle uyumlu gittiğini, 2024 Ocak ayının ise istisna olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Ankara’da düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısına katıldı. Burada konuşan Şimşek, 2024’te enflasyonda düşüşün devam edeceğini söyledi, “Sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru evrileceğiz. Emtia fiyatları muhtemelen oynaklık arz edecek. 2023’te Türkiye’de ekonomik büyüme güçlü seyretti. İhracatta iyimser olmak için AB’deki kademeli toparlanma sebep olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

“Bizde fiyat istikrarını destekleyecek bir mali disiplinin tesisi gerekiyor” diyen Şimşek, şöyle devam etti:

“Sürdürülebilir bir cari açık ve rezerv birikimi… Bunlar ‘Orta Vadeli Program’ın (OVP) hedefleri. Şu anda hem çekirdek, hem manşet enflasyonun son aylardaki trendi, program hedeflerimizle uyumlu gidiyor. Ocak ayı istisna, bu her sene böyledir ama trendin esas itibarıyla bozulmasını beklemiyoruz.”

Öngörülebilirliğin arttığını söyleyen Şimşek, “Kredi notunda artış bekliyoruz, görünümde güncellemeler başladı. Uzun vadeli finansmana erişim başladı. Sürdürülebilir yüksek büyümenin temellerini atmaya başladık” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.